UPDATE #NOW

The Idol: Ανησυχητικές μαρτυρίες για τη σειρά του The Weeknd μιλούν για «πορνό με βασανιστήρια» και τοξικό κλίμα στα γυρίσματα


Κλέλια Φατούρου

2 Μαρτίου 2023

The Idol: Ανησυχητικές μαρτυρίες για τη σειρά του The Weeknd μιλούν για «πορνό με βασανιστήρια» και τοξικό κλίμα στα γυρίσματα
Τι θα δούμε στο τελικό αποτέλεσμα, που παίρνει συνέχεια αναβολές;

Η Lily-Rose Depp έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις μιλώντας για τη σειρά που θα της αλλάξει τη ζωή και πόσο μεγάλη εμμονή έχει πάθει με τον ρόλο της. Το "The Idol" του The Weeknd υποτίθεται ότι θα είναι το επόμενο "Euphoria", αλλά στο πιο σκληροπυρηνικό.

Τώρα το Rolling Stone, με νέο μεγάλο ρεπορτάζ, αποκαλύπτει ιστορίες από τα γυρίσματα μέσα από 13 διαφορετικές μαρτυρίες, όλες τους ανώνυμες, που παρουσιάζουν ένα χάος, από κάθε άποψη.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η σειρά- επιθυμία του The Weeknd, ή Abel Tesfaye, θα έβγαινε κανονικά τον Νοέμβριο του 2021, αφού τα γυρίσματα είχαν (σχεδόν) ολοκληρωθεί 6 μήνες πριν. Σύμφωνα με το HBO, πρόκειται για την ιστορία της pop superstar Jocelyn μέσα στη σύγχρονη μουσική βιομηχανία, η οποία πέφτει στα ερωτικά δίχτυα του Tedros, ενός μυστηριώδη ιδιοκτήτη night club, που είναι κρυφά ο ηγέτης μίας αίρεσης, που θυμίζει τη Σαϊεντολογία (huh?).

Η πρεμιέρα της σειράς δεν έχει ακόμα οριστική ημερομηνία, με μόνιμες αναβολές και νέα teasers που μάς δίνουν σκόρπιες πληροφορίες. Ξέρουμε ότι κοντοζυγώνει, αλλά όχι πότε. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η τελική εικόνα του "The Idol".

Το προβληματικό παρασκήνιο, μέσα από δηλώσεις μελών της παραγωγής

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο, όταν η μέχρι τότε σκηνοθέτρια της σειράς, Amy Seimetz, αποχώρησε ενώ είχε ήδη γυρίσει το 80% των επεισοδίων. Η εξήγηση; Ο The Weeknd ένιωθε ότι η σειρά παραπήγε προς τη γυναικεία οπτική, υποβαθμίζοντας τη δική του. «Όταν υπέγραψα για τη σειρά, ήξερα ότι θα ήταν μία σκοτεινή σάτιρα της δόξας του 21ου αιώνα. Όλα αυτά στα οποία υποβάλλονται οι stars και πώς χειραγωγούνται, ειδικά σε μία εποχή μετά την προεδρία του Trump. Κατέληξε να γίνει αυτό που θα σατίριζε», υποστηρίζει μία πηγή από την παραγωγή.

Η Seimetz κατέληξε να κάνει τα πάντα. Να σκηνοθετεί, να ξαναγράφει επεισόδια, να αλλάζει το σενάριο και να ακολουθεί μία προσέγγιση φεμινιστική, όπως υποτίθεται ότι θα ήταν ο χαρακτήρας της σειράς. Τελικά αποχωρεί και τη θέση της παίρνει αμέσως ο σκηνοθέτης Sam Levinson, ο άνθρωπος πίσω από το Euphoria. Άργησε πολύ να μπει στα γυρίσματα, λόγω προγράμματος, και άλλαξε τα πάντα. Η ιστορία δεν αφορούσε πια μία starlet με προβλήματα που γίνεται θύμα και προσπαθεί να βρει τη θέση της στη βιομηχανία. Τώρα μιλάμε για ρηχή ερωτική ιστορία που υποβαθμίζει την πρωταγωνίστρια και έχει σκηνές πορνό με σεξουαλικά βασανιστήρια.

Μία πηγή περιγράφει σκηνές του σεναρίου, με την Jocelyn να παρακαλά τον Tedros να τη βιάσει επειδή έτσι πιστεύει ότι θα αποκτήσει επιτυχία. Μία άλλη πιο περιγραφική σκηνή, ήθελε τον Tedros να προσπαθεί να βάλει ένα αυγό στον κόλπο της, και αν δεν της φύγει, τότε θα μπορέσει να βιαστεί. Σύμφωνα με τις πηγές, η σκηνή αυτή δεν γυρίστηκε τελικά, καθώς ο μόνος τρόπος να έβγαινε η σκηνή θα ήταν η Depp να βάλει όντως το αυγό στον κόλπο της. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μιλάμε για σκοτεινές ανδρικές φαντασιώσεις ηγέτη αίρεσης και φεύγουμε εντελώς από τον σκοπό που θα εξυπηρετούσε η σειρά.

Εκτός από το περιεχόμενο, πολλοί μιλούν για κακή συμπεριφορά του Levinson προς τους συνεργάτες του, τρομερή καθημερινή αβεβαιότητα για το τι θα υπάρξει στο σενάριο, σκηνές που θα έμπαιναν χωρίς καν να έχουν γραφτεί, εξοντωτικά πολύωρα γυρίσματα και φυσικά σκηνές που προσβάλουν τη νοημοσύνη. Παρόλα αυτά, κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι όλα αυτά επιτρέπονταν από το HBO επειδή μιλάμε για τον Levinson, τον άνθρωπο που θα τους δώσει τον 3ο κύκλο του (ούτως ή άλλως τρομερά επιτυχημένου) Euphoria, και αυτό του έδινε την ελευθερία να κάνει ό,τι θέλει, όποτε το θέλει. Λέγεται επίσης πως συμφώνησε απόλυτα με τον The Weeknd, ο οποίος ήθελε μία σειρά επικεντρωμένη στον ρόλο του.

Η απάντηση του The Weeknd στο ρεπορτάζ του Rolling Stone ήταν ελαφρώς προκλητική, ποστάροντας σε Twitter και Instagram ένα βίντεο με σκηνή από το The Idol, όπου Tedros, Jocelyn και ο μάνατζερ της συζητούν για το Rolling Stone, για το πόσο έχει ξοφλήσει πλέον ως Μέσο και πως κανείς δεν το υπολογίζει. «Rolling Stone, σε αναστατώσαμε;», αναρωτιέται στη λεζάντα, υπονοώντας πως το RS επιτίθεται στη σειρά λόγω της συγκεκριμένης σκηνής. Η Depp, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι ο Levinson είναι ο καλύτερος σκηνοθέτης που έχει συνεργαστεί ποτέ και το HBO μιλά για ένα ασφαλές και συνεργάσιμο περιβάλλον, που σεβόταν τους πάντες. Το κουτί της Πανδώρας μόλις άνοιξε.