UPDATE #NOW

Το "Succession" μάς αποχαιρετά- Ο 4ος κύκλος θα είναι το φινάλε της σειράς


Κλέλια Φατούρου

24 Φεβρουαρίου 2023

Το "Succession" μάς αποχαιρετά- Ο 4ος κύκλος θα είναι το φινάλε της σειράς
Ο τελευταίος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Μαρτίου

Το είχε υπαινιχθεί ο Jeremy Strong, αλλά δεν ήμασταν και σίγουροι για το αν θα πάει έτσι. Ο 4ος κύκλος θα ολοκληρώσει τη σειρά που καθήλωσε εκατομμύρια θεατές, με τα οικογενειακά του δράματα.

Ο δημιουργός του Succession, Jesse Armstrong, μίλησε στο The New Yorker και επιβεβαίωσε ότι φτάσαμε στο τέλος της οικογένειας Roy. Το πλάνο εξάλλου δεν ήταν να κρατήσει για πολύ καιρό. «Το φινάλε ήταν πάντα παρόν στο μυαλό μου με κάποιο τρόπο. Από τον 2ο κύκλο, προσπαθούσα να σκεφτώ: θα είναι ο επόμενος ή ο μεθεπόμενος; Συναντήθηκα με κάποιους από τους άλλους σεναριογράφους, πριν ξεκινήσουμε να γράφουμε τον 4ο κύκλο, τον Δεκέμβριο του 2021. Ρώτησα τη γνώμη τους για το αν πρέπει να είναι το φινάλε».

Δεν ήταν σου λέει εύκολη η απόφαση, δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία. Έπεσαν διάφορα σενάρια στο τραπέζι. Από το να κάνουν δύο ακόμα κύκλους, αλλά μικρότερης διάρκειας ή απλά να συνεχίσουν και να πάψει το show να είναι ενδιαφέρον και fun. «Ή να κάνουμε κάτι δυνατό και ολοκληρωμένο, που ήταν ανέκαθεν η δική μου προτίμηση».

Για τον Jeremy Strong θα ήταν σίγουρα ένας μικρός θάνατος, αφού με αυτό παρομοίασε το πιθανό φινάλε τη σειράς, χωρίς να μάς το επιβεβαιώνει. Παρόλα αυτά, έδειχνε έτοιμος να εξερευνήσει και άλλους ρόλους, όσο δύσκολο και να του είναι να αποχαιρετήσει τον ρόλο που τον καθιέρωσε.

Ο 3ος κύκλος μάς άφησε εκεί όπου ο executive της εταιρίας του Macfadyen πηγαίνει πίσω από την πλάτη της συζύγου του, Shiv, να προειδοποιήσει τον Logan ότι τα 3 αδέρφια οργανώνουν σχέδιο εναντίον του, Άρα στον 4ο κύκλο, που κάνει πρεμιέρα στις 26 Μαρτίου, αναμένεται να γίνει χαμός.

Μία σειρά που ξεκίνησε το 2018 στο HBO, και μέχρι σήμερα έχει 48 υποψηφιότητες για Emmy (με 13 νίκες) και 9 για Χρυσές Σφαίρες (με 5 νίκες).