UPDATE #NOW

Ο Jeremy Strong δεν δίνει δεκάρα για τη γνώμη των συναδέλφων του και είναι μόνο περήφανος για τις κόρες του


Κλέλια Φατούρου

22 Φεβρουαρίου 2023

Ο Jeremy Strong δεν δίνει δεκάρα για τη γνώμη των συναδέλφων του και είναι μόνο περήφανος για τις κόρες του
Ο 44χρονος ηθοποιός μιλά για όσα του προσάπτουν, αλλά δεν νοιάζεται για την άποψη των άλλων

«Ο Jeremy Strong πάσχει από αυτή την απαίσια αμερικανική ασθένεια, όπου δυσκολεύεται να διαχωρίσει τον εαυτό του από τον ρόλο», σύμφωνα με τον συμπρωταγωνιστή του από το "Succession", Brian Cox. Ίσως και να είναι έτσι, αφού ο ηθοποιός είναι αποφασισμένος να γίνει ένα με αυτό που υποδύεται. Συνειδητά ή μη, δεν έχει σημασία. Είναι αυτό που είναι, και πλέον δεν δίνει δεκάρα για την άποψη των άλλων.

Βρέθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων σε ένα χωριό της Αγγλίας, εκεί που ζει η οικογένεια της συζύγου του, και μίλησε στο GQ Magazine για το Succession, τα παιδικά του χρόνια και τη ζωή που εγκατέλειψε όταν έκανε οικογένεια. Λατρεύει τα νεκροταφεία, τις ήρεμες βόλτες στη φύση και ακούει με απόλυτη προσοχή τους ήχους από τα ζώα, ακολουθώντας τη φωνή τους, λες και είναι κάποιος οιωνός.

Μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του 4ου κύκλου του Succession, της δραματικής σειράς που έχει κωμικά στοιχεία και βασίζεται στη δυναμική των σχέσεων, μέσα σε μία οικογένεια δισεκατομμυριούχων. Ίσως και να είναι το φινάλε ενός ρόλου, που υποδύεται τα τελευταία 5 χρόνια, χαρίζοντάς του ένα βραβείο Emmy, και αμέτρητες κριτικές για το method acting του.

«Αν τελειώσει, θα είναι σαν ένα είδος θανάτου». Αν και ζηλεύει τους συναδέλφους του που σε 5 χρόνια, είχαν την πολυτέλεια να συμμετέχουν σε εντελώς διαφορετικά projects, έχει δεθεί πολύ με τον Kendall Roy, τον μεσαίο γιο του Logan, που κάποτε ήταν ο προφανής κληρονόμος, και τώρα είναι ανταγωνιστής του πατέρα του. Είναι γνωστό ότι ο Strong πηγαίνει καθημερινά στα γυρίσματα με ιδέες και βάζει τη δική του πινελιά. Μια φορά, έβαλε να παίξει από τα ηχεία ένα βίντεο από συγκρούσεις των Transformers, για να αλλάξει την ενέργεια. Πρόσθεσε επίσης μία σκηνή στο πάρτι γενεθλίων του, όπου καταρρέει.

Ο Brian Cox έχει πει ότι βλέπει πολλή λύπη στον Strong, και το σέβεται. Ο ίδιος το αρνείται, αλλά μιλά για μία παιδική ηλικία όπου ένιωθε ότι οι γονείς του του έδιναν τα πάντα, αλλά εκείνοι δεν έκαναν κάτι για τον εαυτό τους. Η μητέρα του πιστεύει ότι οι σπουδές στο Yale τον άλλαξαν και πλέον δεν χαμογελά καθόλου. Επίσης, δεν βλέπει Succession, γιατί είναι πολύ βαρύ για εκείνη.

Η ζωή του Jeremy Strong ήταν μονήρης, μέχρι τα 40. Μέχρι που γνώρισε τη σύζυγό του, ψυχίατρο και παραγωγό ντοκιμαντέρ, με την οποία απέκτησε 3 κόρες, μέσα στα τελευταία 4 χρόνια. «Δεν το περίμενε κανένας ότι θα κάνω οικογένεια. Ή ότι θα αφήσω τη ζωή μου, που είχα αφιερώσει στο να κατακτήσω την τέχνη του ηθοποιού. Θα θυσίαζα τα πάντα». Τελικά πήρε διαφορετική κατεύθυνση, και οι κόρες του είναι το μόνο πράγματα για το οποίο είναι τόσο περήφανος.

Παρόλο που είναι πολύ σοβαρός, κάνει zone out όταν μιλά για τη δουλειά του και ακολουθεί τις κουκουβάγιες σε μία βόλτα και quotάρει συνέχεια γνωστούς συγγραφείς, αυτοσαρκάζεται και ξέρει ότι ακούγεται σαν μαλ@@@ς όταν το κάνει. «Μπορεί να είναι το κόμπλεξ που κουβαλώ από μικρός, εξαιτίας της καταγωγής μου. Η υποκριτική ήταν μάλλον ο μόνος τρόπος να αποκτήσω αυτοεκτίμηση και να νιώσω ότι έχω αξία μέσα στην κοινότητά μου».

Αν και παραδέχεται ότι πάντα τον ενδιέφερε η γνώμη των άλλων, είναι πλέον 44 χρονών, και παλεύει να φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν θα δίνει δεκάρα για τη γνώμη των άλλων. Νοιάζεται όμως για την άποψη του Brian Cox; «Όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψή τους. Τους αγαπώ, γιατί είναι η οικογένειά μου στη σειρά. Αλλά δεν σημαίνει ότι συμπαθείς εκείνους που αγαπάς».

Δεν σκοπεύει να αλλάξει τη μέθοδό του για να προσαρμοστεί στους άλλους και σκοπός του είναι να αφοσιωθεί στην τέχνη του, ακόμα κι αν πιστεύει ότι είναι ένα γελοίο παιχνίδι. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να περάσει η ζωή του, χωρίς να την έχει ζήσει. «Η δουλειά ήταν το κέντρο μου, αλλά όχι πια. Το κατάλαβα αφού απέκτησα παιδιά».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βρετανικό GQ