CELEBRITIES

Αντέλ: «Είμαι ένα απίστευτα θλιμμένο άτομο. Κανείς δεν μπορεί να τραγουδήσει τα τραγούδια μου όπως εγώ»


Ερασμία Αρβανιτά

8 Δεκεμβρίου 2023

Αντέλ: «Είμαι ένα απίστευτα θλιμμένο άτομο. Κανείς δεν μπορεί να τραγουδήσει τα τραγούδια μου όπως εγώ»
The Hollywood Reporter/ Ruven Afanador
Για την Αντέλ το σημαντικότερο πράγμα είναι να είσαι απλά εαυτός σου

Είναι μια καλλιτέχνης με ξεχωριστή γοητεία. Η επιτυχία της δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν. Ο τρόπος που αισθάνεται τα τραγούδια που ερμηνεύει, αλλά και ο τρόπος που επικοινωνεί τα συναισθήματα της όταν τραγουδάει, την έχουν κάνει να ξεχωρίσει. Η ίδια, πάντως, θεωρεί ότι η επιτυχία της προέρχεται από το γεγονός ότι είναι απλώς ο εαυτός της.

«Νομίζω ότι είμαι ένα απίστευτα θλιμμένο άτομο και νομίζω ότι κληρονόμησα πολλή θλίψη, νομίζω ότι έχω ενσυναίσθηση και ότι νιώθω πραγματικά. Δεν μπορώ να ξεπεράσω τα πράγματα πολύ εύκολα», είπε η Αντέλ σε συνέντευξή της στο Hollywood Reporter. «Αγαπώ κάθε είδος μουσικής, αλλά η μαμά μου λάτρευε τον Τζεφ Μπάκλεΐ και εγώ τον λάτρευα. Ήμουν μικρή. Σκεφτόμουν "γιατί είναι τόσο λυπημένος;". Μπορούσα όμως να καταλάβω ότι οι άνθρωποι ήταν λυπημένοι. Έτσι, όταν τραγουδούσα μιμούμουν τη θλίψη τους και νομίζω ότι μπορούσα να το κάνω επειδή έχω και εγώ θλίψη. Επειδή η μουσική είναι ένα τόσο συναισθηματικό πράγμα, και είναι ένα τόσο προσωπικό πράγμα», συνέχισε.

«Κανείς δεν μπορεί να τραγουδήσει τα τραγούδια μου όπως εγώ, τελεία και παύλα. Δεν μπορούν απλώς. Οι στίχοι δεν είναι δικοί τους. Και δεν νομίζω ότι κανένας άλλος πρέπει να τραγουδάει τα τραγούδια μου», συμπλήρωσε στη συνέντευξή της.

Την Πέμπτη, η Αντέλ πήρε το βραβείο Sherry Lansing Leadership Award στο ετήσιο γκαλά του The Hollywood Reporter' s Women in Entertainment. Μετά την αποδοχή του βραβείου, η Αντέλ ευχαρίστησε τη μητέρα της και τη μαμά του συντρόφου της, Ριτς Πολ, επειδή μεγάλωσε έναν σωστό άντρα. «Πραγματικά έχω πολλούς άντρες στη ζωή μου που αγαπώ και με αγαπούν, αλλά στο πνεύμα της ημέρας, θα ευχαριστήσω τις μητέρες τους και όχι αυτούς», είπε. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Mινέρβα Μάρτιν».

«Την ευχαριστώ που μεγάλωσε έναν καλό άντρα που δεν πιστεύει ότι η δύναμη μιας γυναίκας μειώνει τη δική τους δύναμη», πρόσθεσε.

Μιλώντας σχετικά το βραβείο στη συνέντευξή της στο περιοδικό, αναφέρθηκε στις γυναίκες που την ενέπνευσαν στη ζωή της. «Είναι κυρίως οι γυναίκες στην οικογένειά μου. Μεγάλωσα με τη μαμά μου, τις θείες μου και τις γιαγιάδες μου, ένιωθαν πιο δυνατές από οποιονδήποτε άλλον έχω γνωρίσει. Έζησαν με τον πιο δύσκολο τρόπο το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα. Και αυτό τις έκανε πιο δυνατές», εκμυστηρεύτηκε η Αντέλ.

Συνεχίζοντας, μίλησε και για άλλες γυναίκες που της έδωσαν - και της δίνουν δύναμη. «Οι καθηγήτριες των Αγγλικών μου όταν μεγάλωνα, επίσης. Και η Μπάρμπρα Στρέιζαντ είναι μία από αυτές, τη λατρεύω - μία από τις αγαπημένες μου. Η ατζέντισσά μου, επίσης, ακούγεται ακριβώς σαν εμένα και είναι Βρετανίδα. Η Μπιγιόνσε προφανώς, το είδωλό μου, την παρακολουθώ. Και θα έλεγα ότι αυτές είναι μάλλον οι κυριότερες, νομίζω. Και άνθρωποι όπως η Σέρι. Υπάρχουν τόσες πολλές πόρτες που μπόρεσα να περάσω επειδή τις άνοιξαν όλοι οι άλλοι, και νιώθω πολύ τυχερή γι' αυτό».

«Χρειάζεται να είσαι απλά εαυτός σου»

Η Αντέλ, όμως, θέλει να βάλει και το δικό της λιθαράκι στην ενδυνάμωση των νέων γυναικών. Και θεωρεί ότι «περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, χρειάζεται να είσαι απλά εαυτός σου». «Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ήμουν τόσο τυχερή στην καριέρα μου - πέρα από το προφανές ότι είμαι μια λευκή γυναίκα στη μουσική. Νομίζω ότι ο κόσμος με φοβάται αρκετά, και αυτό συμβαίνει από τότε που ήμουν 18 ετών. Δεν ξέρω τι φταίει - νομίζω ότι δεν υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις όταν πρόκειται για το τι θέλω να κάνω και πώς θέλω να το κάνω. Και έτσι ήταν πάντα. Νομίζω ότι αυτό φαίνεται στις συνεντεύξεις μου».

«Δεν θα πω ποιες είναι - βλέπω πολλά κορίτσια, ανερχόμενες τραγουδίστριες, έρχομαι σε επαφή μαζί τους, γιατί κανείς δεν το έκανε σε εμένα αυτό, κανείς δεν μου έδωσε συμβουλές ή μου είπε κόλπα για το πώς να επιβιώσω με οποιονδήποτε τρόπο. Οπότε τις καλώ κοντά μου και πίνουμε λίγο κρασί και τους μιλάω», συνέχισε η ίδια.

H Αντέλ, που έχει καταγωγή από την Αγγλία, μετακόμισε το 2016 στο Λος Άντζελες. Παλαιότερα είχε πει ότι το είχε κάνει για οικονομικούς λόγους. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην Αγγλία. «Πάσχω από πολύ άσχημη εποχική κατάθλιψη, οπότε ο καιρός εδώ μου κάνει καλό. Είναι περίεργο κάποιες φορές, επειδή είμαι Βρετανίδα», τόνισε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.