ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Τα όρια θολώνουν για ακόμα μια φορά στην Men's Summer 2024 συλλογή τους Saint Laurent


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

16 Ιουνίου 2023

Τα όρια θολώνουν για ακόμα μια φορά στην Men's Summer 2024 συλλογή τους Saint Laurent
Instagram/ysl
Ο Anthony Vaccarello «παίζει» με τις έννοιες της θηλυκότητας και της αρρενωπότητας στο Men's Summer '24 show του

Το Men’s Summer 2024 show του οίκου μόδας Saint Laurent πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στο Neue Nationalgalerie στις 12 Ιουνίου. Ο Anthony Vaccarello, ο creative director του οίκου, πήρε έμπνευση για τη νέα του αυτή συλλογή από τον Γερμανό σκηνοθέτη Rainer Werner Fassbinder και τους χαρακτήρες στις ταινίες του.

«Τώρα που αισθάνομαι μεγάλη αυτοπεποίθηση για το τι ακριβώς κάνω στην ανδρική σειρά και τη βάζω στο ίδιο επίπεδο με την γυναικεία, ήμουν έτοιμος να έρθω εδώ και να την παρουσιάσω σε αυτό το κοινό», είπε ο creative director του οίκου λίγο πριν το show στη Vogue.

Η συλλογή συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με την προηγούμενη ανδρική συλλογή, δηλαδή είδαμε looks εξαιρετικά κομψά, με αέρα δανδή, σακάκια με φαρδιές βάτες, ψηλόμεσα αέρινα παντελόνια και μεταξωτές μπλούζες. Πολλά κομμάτια από την καθαρά γυναικεία γκαρνταρόμπα ενσωματώθηκαν στην συλλογή, όπως τα halter neck tops, οι θρυλικοί πλέον pussy-bows και τα wrap tops, χωρίς όμως να φαίνονται παράταιρα.

«Παίζει με τους κώδικες της θηλυκότητας και της αρρενοπώτητας, ώστε να μην γνωρίζεις τα όρια», αναφέρει ο Vaccarello.

Η συλλογή επίσης ήταν γεμάτη με το πνεύμα των χαρακτήρων του Fassbinder, από το Querelle μέχρι το Le Droit du Plus Fort. Φυσικά το ανδρόγυνο «φάντασμα» της Marlene Dietrich δεν πέρασε απαρατήρητο, όπως και αυτό του David Bowie από το κοινό των -μόλις- 300 ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν φίλοι του οίκου που είχαν δουλέψει με τον ίδιο τον Yves Saint Laurent, νέοι ambassadors και δημοσιογράφοι.

Δείτε στο παρακάτω video τη συλλογή Men's Summer 2024 του Saint Laurent!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.