ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Max Mara Resort 2024: Το dark folklore της Σκανδιναβίας και οι θρυλικές φεμινίστριες της χώρας


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

13 Ιουνίου 2023

Max Mara Resort 2024: Το dark folklore της Σκανδιναβίας και οι θρυλικές φεμινίστριες της χώρας
splashnews.com
Μια ολοκληρωμένη συλλογή που πατούσε στο Scandi style και στο «σκοτάδι» των παραμυθιών

Καθώς η Σουηδία προετοιμάζεται να γιορτάσει το Midsommardagen, ο οίκος μόδας Max Mara και ο creative director Ian Griffiths παρουσίασαν το Resort 2024 show στο Kungsholmen Island, στο Stockholm City Hall, το οποίο εγκαινιάστηκε την παραμονή του Midsummer το 1923. Η συλλογή του Griffiths απέτισε φόρο τιμής στο μυστήριο και την μαγεία του σουηδικού folklore, ενώ τίμησε -φανερά- και τις θρυλικές φεμινίστριες της χώρας.

Στο επίκεντρο λοιπόν της Resort 2024 βρέθηκε η Selma Lagerlöf, η πρώτη γυναίκα που βραβεύτηκε με το Βραβείο Nobel Λογοτεχνίας το 1909, η οποία ήταν μεγάλη επαναστάτρια της εποχής. Επίσης η Βασίλισσα Christina, η οποία βασίλεψε στη Σουηδία για πάνω από 20 χρόνια τον 17ο αιώνα και θεωρούταν φεμινιστικό σύμβολο πριν ακόμα υπάρξει ο όρος, έδωσε έμπνευση στον creative director.

Τα floral στοιχεία της συλλογής είναι μια ωδή στο σουηδικό folk φεστιβάλ, που γιορτάζει τα δώρα που φέρνει το καλοκαίρι, το Midsummer. Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει κάτι το goth στη συλλογή, μια περιρρέουσα «dark-ίλα», η οποία προέρχεται από τα σκοτεινά παραμύθια της Σκανδιναβίας. Αυτό το βλέπουμε και στα στέμματα των μοντέλων της συλλογής, τα οποία αντί για χρωματιστά είναι μαύρα ή εκρού και κατασκευασμένα από χαρτί.

«Υπάρχει κάτι το σκοτεινό στη συλλογή και μια μικρή ροπή προς την punk αισθητική, το οποίο πιστεύω ότι πάντα κάτι καλό», ανέφερε ο Ian Griffiths πριν το show.

Ο creative director δημιούργησε επίσης τη συλλογή έχοντας στο μυαλό του αυτό που ονομάζουμε Scandi style, το στιλ που ντύνονται στη χερσόνησο. Μια cool και απόκοσμη αισθητική με λιτές γραμμές και ποιοτικά υφάσματα.

Δείτε μερικά από τα αγαπημένα μας κομμάτια από τη συλλογή Max Mara Resort 2024 στη gallery που ακολουθεί!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.