ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Scandi beauty: 3 tips ομορφιάς των Σκανδιναβών και αξίζει να δοκιμάσεις


Ελένη Τσούτση

6 Απριλίου 2023

Scandi beauty: 3 tips ομορφιάς των Σκανδιναβών και αξίζει να δοκιμάσεις
Instagram/@bizceizleyin
Εσείς ποιο από τα παρακάτω tips ακολουθείτε;

Ο μινιμαλισμός είναι η φιλοσοφία των αγαπημένων μας scandi girls και εκτός από το στιλ της, την εφαρμόζουν και στην ομορφιά. Η άνοδος της «ήσυχης πολυτέλειας» είναι γεγονός και οι Σκανδιναβές έχουν να μας διδάξουν πολλά. Άλλωστε έχουν μια απλή προσέγγιση για τα πάντα, από τη διακόσμηση μέχρι και τις διακοπές τους (αντί να επιβιβάζονται σε αεροπλάνο το καλοκαίρι, οι κάτοικοι της Στοκχόλμης προτιμούν το δάσος στη λίμνη Vänern για να έρθουν πιο κοντά με τη φύση).

Η Ellen af Petersens ,CEO του brand ομορφιάς «Colekt», μίλησε στην VogueUK για το νούμερο ένα tip που θα έδινε σε κάθε γυναίκα που θέλει να ακολουθήσει τον σκανδιναβικό τρόπο ζωής όσον αφορά την ομορφιά.

Η Petersens τονίζει ότι οι Σκανδιναβές δεν έχουν τεράστιες ποσότητές από καλλυντικά ή skincare προϊόντα που δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ. Η σουηδική φιλοσοφία θέλει να επενδύουμε στα βασικά προϊόντα, τα οποία μάλιστα γνωρίζουμε ότι λειτουργούν στο δέρμα μας.

«Μας αρέσει η ιδέα να αναμειγνύουμε και να ταιριάζουμε καλλυντικά για διαφορετικές χρήσεις και να τα προσαρμόζουμε σε όλους τους τύπους δέρματος», προσθέτει.

Για να μειώσετε τον αριθμό των προϊόντων που έχετε στο μπάνιο σας, προτείνει τα εξής:

  • Ολοκληρώστε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας με ένα λάδι προσώπου χωρίς να εφαρμόσετε foundation. «Συνήθως δεν φοράω πολύ μακιγιάζ κάθε πρωί, απλώς βάζω μια ενυδατική κρέμα και λάδι προσώπου για να δώσω στην επιδερμίδα μια φυσική λάμψη».
  • Αναμείξτε ένα λάδι προσώπου με το καθαριστικό σας για να το κάνετε πιο ενυδατικό. «Είναι ένα καλό κόλπο για το ξηρό δέρμα και τις κρύες μέρες της Σκανδιναβίας», εξηγεί η Petersens.

Ακόμη, οι Σκανδιναβές λατρεύουν τα αρώματα αλλά προτιμούν τις πιο ήπιες εσάνς. Αναζητούν την προσωπική έκφραση μέσω του αρώματος και μάλιστα πολλές φορές κάνουν layering (δηλαδή χρησιμοποιούν ταυτόχρονα δυο αρώματα) ώστε να καταλήξουν σε μια ξεχωριστή μυρωδιά που θα τους εκφράζει.

Όσον αφορά την βραδινή τους ιεροτελεστία ακολουθούν μια τελετουργία που περιλαμβάνει ένα ζεστό χαμομήλι, ένα αρωματικό κερί ενώ προτιμούν το στεγνό βούρτσισμα που θα καθαρίσει σε βάθος το σώμα. «Μέρος της βραδινής μου ρουτίνας είναι να ανάβω ένα αρωματικό κερί με ένα ζεστό πικάντικο άρωμα. Με βοηθά να χαλαρώσω και να αγκαλιάσω «το εδώ και τώρα», λέει. Κλείνει την ημέρα της με ένα ποτήρι κρασί, απολαμβάνοντας έτσι μια απλή στιγμή.

Η ομορφιά είναι και στα μικρά εκείνα πράγματα που μας χαλαρώνουν πραγματικά και μας δημιουργούν χαρά. Όλο αυτό το συναίσθημα ακτινοβολεί στο πρόσωπο και πιστέψτε μας αυτό είναι το απόλυτο beauty tip με την έγκριση των scandi girls.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.