ΣΤΙΛ RUNWAYS

Max Mara S/S 2023: Ο Ian Griffiths παρουσίασε μια συλλογή εμπνευσμένη από τις αντι-μούσες της ιστορίας


Μάρθα Κουμπάνη

23 Σεπτεμβρίου 2022

Max Mara S/S 2023: Ο Ian Griffiths παρουσίασε μια συλλογή εμπνευσμένη από τις αντι-μούσες της ιστορίας
PixelFormula
Ο Ian Griffiths παρουσίασε μια συλλογή εμπνευσμένη από τις μούσες των πιο διάσημων αντρών

Ο Ian Griffiths γίνεται ο προστάτης άγιος των υποτιμημένων γυναικών ,που έμειναν στην ιστορία η καθεμία ως μούσα ενός διάσημου άντρα. Ο σχεδιαστής για την συλλογή Max Mara άνοιξη/καλοκαίρι 2023 έστρεψε το βλέμμα του στη Renée Perle, την ερωμένη και δημοφιλές θέμα του φωτογράφου Jacques-Henri Lartigue. Στη συνέχεια ήταν η Eileen Gray, η οποία σχεδίασε τη Villa E-1027 στο Roquebrune-Cap-Martin της Γαλλίας, το 1929, ένα διάσημο κτίριο χαρακτηριστικό δείγμα του μοντερνισμού, περιζήτητο από τον Le Corbusier, ο οποίος ζωγράφιζε τοιχογραφίες στο εσωτερικό του ενώ έμενε εκεί και σε πολλές περιπτώσεις του πιστώθηκε λανθασμένα ο σχεδιασμός του. Όπως τόνισε ο Griffiths, και οι δύο γυναίκες θεωρήθηκαν μούσες -αντικείμενα ανδρικής έμπνευσης- αντί να εκτιμηθούν ως ανεξάρτητες καλλιτέχνιδες. «Η Germaine Greer γράφει σχετικά: Το να αποκαλείς μια γυναίκα μούσα είναι ένας τρόπος να τη βάζεις σε ένα κουτί».

Η ειρωνεία στην καλοπροαίρετη πρόθεση του Griffiths να αναδιατυπώσει τη θέση των γυναικών αυτών στην ιστορία ως μούσες, είναι ότι τελικά την ενίσχυσε σε ένα βαθμό.

Ακόμα ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε απο τον David Bowie, κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό αν κοιτάξει κανείς, τα φαρδιά ψηλόμεσα παντελόνια, με τα διπλά κουμπιά της συλλογής.

Ακόμα, πήρε την κλασική γαλλική φόρμα εργασίας bleu de travail και της έκανε το πιο κομψό update. Η συλλογή που κινούνταν σε ουδέτερους τόνους με δροσερές πινελιές μέντας και dusty blue, περιελάμβανε ρούχα από βαμβάκι και λινό. Είδαμε πλούσια εξώπλατα φορέματα και εντυπωσιακά καπέλα αλλά και looks που αμφισβητούσαν την έννοια του φύλου.

Δείτε τα looks στη gallery που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS