ΣΤΙΛ FASHION NEWS

O Saint Laurent ανοίγει διάλογο ανάμεσα σε θηλυκό και αρσενικό στη FW ‘23 menswear συλλογή του


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

18 Ιανουαρίου 2023

O Saint Laurent ανοίγει διάλογο ανάμεσα σε θηλυκό και αρσενικό στη FW ‘23 menswear συλλογή του
Instagram/ysl
Ναι, είναι μια ανδρική συλλογή, αλλά θα φορούσα όλα τα looks από την FW ‘23 menswear του Anthony Vaccarello για τον Saint Laurent.

Δεν ξέρω αν θα ακουστώ υπερβολική, αλλά η συλλογή FW ‘23 menswear του Anthony Vaccarello για τον Saint Laurent ήταν ό,τι καλύτερο έχω δει από αυτόν (και κατά πάσα πιθανότητα, όχι μόνο από αυτόν) τα τελευταία 4 χρόνια. Για τον Saint Laurent είναι γνωστό ότι το μαύρο δεν είναι απλά ένα χρώμα, είναι το σύμβολο της ταυτότητάς του. Όταν χρησιμοποιείς μαύρο χρώμα σε κάθε συλλογή σου, τότε δεν μπορείς να «ξεγελάσεις» τον κόσμο με παράξενα prints και εξεζητημένο styling, αλλά αναγκάζεσαι να πρωτοτυπείς και να παράγεις ποιοτικά ρούχα, τα οποία έχουν κάτι να πουν με τον πατρόν τους, τις υφές τους και τις γραμμές τους.

Οι καλεσμένοι του show, που έγινε στο μουσείο Bourse de Commerce – Pinault Collection, λογικά θα έφυγαν με μια και μοναδική αίσθηση, αυτή του διαχρονικού και υψηλού επιπέδου glamour. Η συλλογή αποτελούταν σχεδόν εξ ολοκλήρου από μαύρα σύνολα, με μερικές μικρές πινελιές από λευκό, γκρι, μπεζ και καμηλό. Ναι, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια πραγματική έκθεση της σχεδιαστικής ικανότητας του Vaccarello, όπως επίσης και της προοδευτικής κατεύθυνσης του ανδρικού σχεδίου γενικότερα.

Η θηλυκότητα μέσα στην ανδρική συλλογή ήταν διάχυτη, με έναν πολύ διαφορετικό και ποιοτικό τρόπο, σε σχέση με τις υπόλοιπες menswear φετινές συλλογές. Ο διάλογος μεταξύ θηλυκού και αρσενικού ήταν συνεχόμενος, σε κάθε outfit και με λεπτομέρειες εξαιρετικά καίριες.

Μπορεί να είναι μια ανδρική συλλογή, αλλά ο Vaccarello πέτυχε τόσο τον στόχο του gender fluid, που θα φορούσα όλα τα looks, όλα όμως!

Μπορείτε να δείτε όλο το show στο video που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.