ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Εσύ θα φόραγες το εσώρουχό σου σαν παντελόνι; Τι συμβαίνει με τη viral τάση


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

28 Σεπτεμβρίου 2023

Εσύ θα φόραγες το εσώρουχό σου σαν παντελόνι; Τι συμβαίνει με τη viral τάση
Instagram/miu miu
Εσώρουχο σε κοινή θέα, φορεμένο σαν σορτσάκι ή σαν το κάτω μέρος ενός look. Είναι εύκολο να υιοθετηθεί αυτή η νέα τάση;

Όλοι έχουμε παρατηρήσει την «νέα μόδα» των εσωρούχων, τα οποία πλέον φοριούνται σαν σορτσάκια ή γενικά σαν το κάτω μέρος ενός look. Το είδαμε στην πασαρέλα διάσημων οίκων μόδας, όπως της miu miu, είδαμε την Κένταλ Τζέννερ πέρυσι τον Νοέμβριο να το συνδυάζει με ένα πουλόβερ και ένα ημιδιάφανο καλσόν, είδαμε το Έμμα Κορίν στη Βενετία, είδαμε την Μπέλα Χαντίντ, την Χάιλι Μπίμπερ και ξανά την Κένταλ. Γενικά το βλέπουμε πολύ τελευταία.

Τώρα εσύ αυτό το trend μπορεί να το θυμάσαι και από την αλησμόνητη εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στη Eurovision του 2005, όπου όλες οι εκπομπές ανέφεραν -και μερικές έδειχναν κιόλας- το αστραφτερό εσώρουχο που φορούσε κάτω από το τσαχπίνικο mini χρυσό της φόρεμα. Ναι, τα εσώρουχα της miu miu το θυμίζουν αρκετά, αλλά υπήρχαν και άλλες πριν από την Έλενα που το φόρεσαν με μεγάλη επιτυχία, όπως η Έντι Σέντγουικ, το είδωλο των 60’s.

Τι είναι αυτή η τάση λοιπόν, που έχει «κάνει χαμό»; Είναι μια τάση που αντανακλά την συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας; Είναι μια τάση που έρχεται να προβοκάρει την συντηρητική πολιτική που όλο και εξαπλώνεται με την καταπίεση των δικαιωμάτων της γυναίκας; Είναι μια τάση που έρχεται σαν συνέχεια της ιδέας back to basics και της μινιμαλιστικής προσέγγισης; Είναι μια τάση που δείχνει πως η μόδα είναι ένας χώρος χαράς, παιχνιδιού και πειραματισμού; Τι είναι τελικά; Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να το δει με το δικό του προσωπικό πρίσμα και να αποφασίσει. Πραγματικά μπορεί να είναι όλα τα παραπάνω ή και τίποτα από αυτά. Η μόδα είναι εδώ για να μας προβληματίσει και να μας δημιουργήσει ερωτηματικά, να μας δώσει να καταλάβουμε τι μας αρέσει, ποιοι είμαστε και να μας δείξει μια εικόνα της κοινωνίας, που ίσως δεν την είχαμε αντιληφθεί. Άλλωστε πάντα η μόδα αποτελούσε τον καθρέφτη της κοινωνίας.

Αντικειμενικά μιλώντας είναι μια τάση που δύσκολα μπορεί ένας «καθημερινός» άνθρωπος να την εντάξει στην γκαρνταρόμπα του, ειδικά στην χώρα μας. Ναι, μπορεί να φορεθεί σε fashion events ή σε κάποια συναυλία ή φωτογράφιση, αλλά να βγεις να πας για ποτό με αυτό το look, ίσως το τολμήσουν 10 στα 100 άτομα. Το μόνο πιο φιλικό προς των «πελάτη» είναι το Big Shirt No Pants, που το φοράμε χρόνια, αλλά κρύβει το εσώρουχο/σορτσάκι εντελώς. Σίγουρα είναι ένα διαφορετικό, απελευθερωτικό, sexy και updated trend, αλλά ως μια τάση για καθημερινό ντύσιμο είναι δύσκολο, έως ακατόρθωτο να εδραιωθεί. Παρόλα αυτά δεν παύει να μας εξιτάρει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.