UPDATE #NOW

Το Twitter δοκιμάζει τη λειτουργία Circle -και μας θυμίζει λίγο το Instagram


JTeam

31 Μαΐου 2022

Screenshot από iphone με το twitter στο κέντρο
Pexels.com
Μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν το κοινό των δημοσιεύσεών τους δοκιμάζει το Twitter

Tην προσπάθεια του Instagram να γίνει πιο πολύ σαν το TikTok ακολουθεί το Twitter που -απ’ό,τι φαίνεται- θέλει να γίνει Instagram. Η εφαρμογή έχει ξεκινήσει να τεστάρει τη λειτουργία Circle, που μοιάζει πολύ με το Close Friends του Instagram και επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν tweets μόνο για συγκεκριμένα μέλη του δικτύου τους.

Η λειτουργία βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο. Για να δει κανείς αν ο λογαριασμός του έχει ήδη τη δυνατότητα του Circle, μπορεί να κατεβάσει το τελευταίο update της εφαρμογής και να ξεκινήσει να γράφει ένα νέο tweet. Αν είναι όντως ένας από τους επιλαχόντες, θα εμφανιστεί πάνω από το tweet ένα μενού από το οποίο θα μπορέσει να επιλέξει ως το κοινό του «everyone» ή να δημιουργήσει το δικό του «circle», με έως και 150 άλλους λογαριασμούς. Όπως και στο Instagram, οι άλλοι χρήστες δε λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν μπαίνουν ή βγαίνουν από το Circle κάποιου.

Το Circle επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν tweets που απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν επιλέξει, χωρίς όμως να κάνουν το λογαριασμό τους ιδιωτικό. Όπως είναι λογικό, τα tweets του Circle δεν μπορούν να γίνουν retweet. Συνεχίζουν όμως να ισχύουν τα ίδια community guidelines, παρά το γεγονός ότι το κοινό είναι πολύ μικρότερο.

Μετά την προσφορά του Elon Musk να αγοράσει την πλατφόρμα, το Twitter έχει συζητηθεί πολύ ως προς τις αξίες που πρεσβεύει, ενώ το μέλλον της εφαρμογής ανησυχεί από απλούς πολίτες μέχρι αρχηγούς κρατών αν η συμφωνία προχωρήσει. Παρόλο που αλλαγές σαν το Circle είναι συνηθισμένες σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπό αυτές τις συνθήκες δημιουργούν μεγαλύτερα ερωτήματα για το πώς οι νέες λειτουργίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον από κακόβουλα άτομα και οργανώσεις για να προωθήσουν προπαγάνδα ή ρητορική μίσους.