UPDATE #NOW

Liv Hewson: «Αποσύρω την υποψηφιότητά μου από τα Emmys γιατί δεν υπάρχει κατηγορία non binary»


Κλέλια Φατούρου

27 Απριλίου 2023

Liv Hewson: «Αποσύρω την υποψηφιότητά μου από τα Emmys γιατί δεν υπάρχει κατηγορία non binary»
Variety/dandoperalski
Θα ήταν υποψήφιο για το Yellowjackets, αλλά δεν θέλει γιατί δεν νιώθει ούτε γυναίκα, ούτε άντρας

Η σειρά Yellowjackets ανέδειξε μία φουρνιά νέων και εκπληκτικών ηθοποιών, όπως το Liv Hewson. Υποδύεται την κοκκινομάλλα έφηβη Van Palmer, την τερματοφύλακα της σχολικής ομάδας που καταλήγει στα δάση του Κανδά, μετά την πτώση του αεροπλάνου. Ο ρόλος της υπάρχει και στο παρόν και στον παρελθόν, και το Liv θα είναι σίγουρα από τα πρόσωπα που θα μάς απασχολήσουν και σε επόμενα projects.

Jenny.Gr

Αυτός είναι και ο λόγος που ανήκει στα ταλέντα με πιθανή υποψηφιότητα για τα φετινά βραβεία Emmy. Δεν θέλει όμως να ακουστεί όνομα Liv Hewson, εφόσον οι κατηγορίες περιορίζονται σε ανδρικές και γυναικείες ενώ αυτοπροσδιορίζεται ως non binary. «Δεν υπάρχει θέση για εμένα στις κατηγορίες ηθοποιών. Θα ήταν ανακριβές εκ μέρους μου να μπω στις γυναίκες ηθοποιούς και δεν βγάζει νόημα να είμαι στους άντρες. Είναι απλό και χωρίς υπερβολή», δήλωσε στο Variety.

Το Variety ήταν εκείνο που αποκάλυψε στις 30 Μαρτίου της προθέσεις της Showtime για τις υποψηφιότητες. Προφανώς και το Liv Hewson ήταν στην κατηγορία δραματική σειρά. Το συζήτησε λοιπόν με την εταιρία παραγωγής και πήρε την απόφαση.

Και δεν είναι το μόνο πρόσωπο που το έχει κάνει. Υπάρχουν αρκετά non binary άτομα που ζητούν να μην υπάρχουν φύλα στα βραβεία, με τα Grammys, τα Independent Spirit Awards και τα Gotham Awards να προχωρούν σε αλλαγή των κανονισμών. Κάποιοι όμως πιστεύουν ότι η εξαφάνιση των φύλων θα επιτρέψει στους λευκούς cisgender άντρες να παίρνουν τα βραβεία, εφόσον δεν θα υπάρχει διάκριση. To Liv Hewson ωστόσο δεν θυμώνει, παρόλο που πριν τον 2ο κύκλο έκανε διόριωση φύλου στο πάνω μέρος του σώματος. Απλώς δεν θέλει να είναι μέρος των βραβείων, από τη στιγμή που νιώθει ότι δεν υπάρχει χώρος.

«Αξίζει να μιλάμε για αυτό το θέμα και θέλω να ζητήσω, ευγενικά και με πολύ σεβασμό, να αλλάξουν λίγο τις ταχύτητές τους»

Jenny.Gr

Υπάρχουν φυσικά και τα non binary άτομα που συμμετέχουν σε βραβεία και προσαρμόζονται στους ήδη υπάρχοντες κανονισμούς, όπως το J. Harrison Ghee, που συμμετείχε στη σειρά crime, "Accused" και θα είναι στα Emmy, για ανδρική ερμηνεία σε σειρά περιορισμένων επεισοδίων. «Αυτό το επάγγελμα δεν έχει να κάνει με φύλα και ένιωσα ευγνωμοσύνη που με πρότειναν για βραβείο. Δεν ήταν μία δύσκολη απόφαση για το δικό μου πνεύμα».