UPDATE #NOW

Καταδικάστηκαν οι γονείς της 16χρονης που πέθανε από επιπλοκές παχυσαρκίας - «Οι συνθήκες ζωής της δεν άξιζαν ούτε σε ζώο»


JTeam

2 Μαρτίου 2023

Καταδικάστηκαν οι γονείς της 16χρονης που πέθανε από επιπλοκές παχυσαρκίας - «Οι συνθήκες ζωής της δεν άξιζαν ούτε σε ζώο»
Facebook
Εγκληματικά ακατάλληλοι γονείς, οδήγησαν την κόρη τους στον θάνατο

Η 16χρονη Kaylea Titford άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Newtown της Ουαλίας, τον Οκτώβριο του 2020, ζυγίζοντας 146 κιλά. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε το κορίτσι «δεν άξιζαν ούτε σε ζώο», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο.

Η Kaylea που μπορούσε να κυκλοφορεί μόνο με αμαξίδιο, πέθανε λόγω μόλυνσης ενός έλκους κατάκλισης, ως αποτέλεσμα της παχυσαρκίας της και του γεγονότος ότι ήταν ακινητοποιημένη στο κρεβάτι. Η μητέρα της, Sarah Lloyd-Jones, 40 ετών, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών και ο πατέρας της, ο Alun Titford, 45 ετών, σε κάθειρξη 7,5 ετών.

Η μητέρα είχε δηλώσει ένοχη και δεν δικάστηκε, σε αντίθεση με τον πατέρα, ο οποίος δήλωνε αθώος. Ενώπιον του δικαστηρίου, είπε ότι δεν ασχολούνταν με την κόρη του διότι ήταν «τεμπέλης».

Jenny.Gr
BBC

Οι συνθήκες διαβίωσης της Kaylea ήταν τόσο απαράδεκτες, που το κορίτσι ζούσε σε ένα βρώμικο δωμάτιο, γεμάτο με μπουκάλια με ούρα, ξαπλωμένη σε ένα χαλί για σκύλους και φορούσε μουσκεμένες πάνες. Οι τραυματιοφορείς όταν κλήθηκαν στο σπίτι στις 10 Οκτωβρίου 2020 περιέγραψαν μια οσμή «σήψης» στο δωμάτιο.

Πριν από την πανδημία η Κέιλι φοιτούσε στο λύκειο του Newtown και οι καθηγητές της την περιέγραψαν ως «αστεία και πολυλογού». Όμως δεν επέστρεψε στο σχολείο της μετά την άρση των περιορισμών λόγω της Covid-19.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το κορίτσι δεν σηκώθηκε από το κρεβάτι του καθόλη τη διάρκεια της καραντίνας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χωρέσει πλέον στο αναπηρικό αμαξίδιο που χρησιμοποιούσε παλαιότερα.

Ο πατέρας ισχυριζόταν ότι η σύζυγός του ήταν υπεύθυνη για το κορίτσι και ότι εκείνος απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του όταν η μπήκε Kaylea στην εφηβεία.

Μετά την έκδοση της απόφασης και λόγω της «ασυνήθιστα οδυνηρής» δικαστικής διαδικασίας, ο δικαστής πρότεινε στους ενόρκους να συμβουλευτούν ψυχολόγο και τους απάλλαξε από τα καθήκοντα του ενόρκου για μια δεκαετία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ