UPDATE #NOW

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ο 20χρονος φοιτητής που έσπασε το τζάμι και έσωσε 10 επιβάτες


JTeam

2 Μαρτίου 2023

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ο 20χρονος φοιτητής που έσπασε το τζάμι και έσωσε 10 επιβάτες
Πηγή:Facebook
Η ιστορία του 20χρονου φοιτητή που έσωσε 10 επιβάτες στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες

Είναι κάποιες ιστορίες που αξίζει να ακουστούν ακόμη και μέσα σε όλη αυτή την τραγωδία. Είναι ιστορίες που μας θυμίζουν ότι υπάρχει ελπίδα. Μια τέτοια είναι και του 20χρονου φοιτητή, ο οποίος σύμφωνα με ανάρτηση γιατρού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, κατάφερε να απεγκλωβίσει μόνος του 10 επιβάτες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Αλικανιώτης επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι και μετά τη σφοδρή σύγκρουση των τρένων και ενώ είχε ξεσπάσει φωτιά έσπασε το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον άλλους 10, σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε η γιατρός Ειρήνη Τζιαστούδη στο Facebook.

H γιατρός χαρακτήρισε τον 20χρονο φοιτητή «επίγειο άγγελο» και ήρωα καθώς έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη,ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά,αγόρια και κορίτσια».

«Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη,αρχές και ήθος. Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν», έγραψε η κ. Τζιαστούδη, για την ηρωική αντίδραση του 20χρονου.