UPDATE #NOW

Δυστύχημα στα Τέμπη: «Το 80% των επιβατών ήταν νέα παιδιά, κάτω των 30 ετών» - Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για τους συγγενείς


JTeam

1 Μαρτίου 2023

Δυστύχημα στα Τέμπη: «Το 80% των επιβατών ήταν νέα παιδιά, κάτω των 30 ετών» - Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για τους συγγενείς
eurokinissi
To δυστύχημα συνέβη στο ύψος του του Ευαγγελισμού Λάρισας κοντά στις σήραγγες των Τεμπών το βράδυ της Τρίτης και συνεχώς έρχονται νέες πληροφορίες για τον αριθμό των αγνοουμένων

Μέχρι στιγμής οι αρχές αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 36 νεκροί και 85 τραυματίες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ο δήμαρχος Τεμπών, μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως στα πρώτα τρία βαγόνια του επιβατικού η θερμοκρασία έφτασε στους 1500 βαθμούς. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Γεννηματά Θεσσαλονίκης, στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Ξεκίνησε η αναγνώριση των νεκρών

Η ελληνική αστυνομία με τον ιατροδικαστή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί. Σε ορισμένες από τις σορούς πρέπει να γίνουν εξετάσεις DNA για να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά τους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Jenny.Gr
eurokinissi

Ακόμη, στο νοσοκομείο έσπευσαν αξιωματικοί της αστυνομίας και ψυχολόγοι ώστε να υποστηρίξουν τους συγγενείς των θυμάτων. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις στο σημείο και περιέγραψε την προσπάθεια να βγουν όσοι επιβάτες μπορούσαν, με ίδια μέσα. «Έβγαινε κόσμος με αίματα» δήλωσε.

Jenny.Gr
eurokinissi

«Το 80% των επιβατών ήταν νέα παιδιά, κάτω των 30 ετών»

«Κατά βάση έχουμε νέο κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, νέοι άνθρωποι κάτω των 30 ετών ήταν στην πλειονότητά τους οι νεκροί από τη σφοδρή σύγκρουση των τρένων.

«Φτάσαμε στο σημείο μία ώρα μετά το δυστύχημα. Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί. Από ένα σημείο και μετά δεν είχαμε απεγκλωβίσει κανέναν τραυματία, ήταν όλοι νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή. Και από τα τρία πρώτα κυρίως βαγόνια όσους βγάζαμε ήταν νεκροί. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα», ανέφερε εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού.

Jenny.Gr
eurokinissi

«Το 80% των νεκρών που εντοπίσαμε είναι νέα παιδιά, κάτω των 30 ετών. Εκτιμώ ότι είναι σίγουρα πολύ περισσότεροι από 32 οι νεκροί. Από τα πρώτα δύο βαγόνια βγήκαν δύο με τρεις απανθρακωμένοι άνθρωποι», συμπλήρωσε. Τόνισε πώς του προκάλεσε εντύπωση ότι βρέθηκαν άτομα 20 και 30 μέτρα μακριά από το τρένο.

«Είναι απίστευτο το πώς βρέθηκαν εκεί αυτοί οι άνθρωποι. Ο ένας ήταν τραυματίας, οι υπόλοιποι νεκροί».

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για τους συγγενείς

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι συγγενείς των επιβαινόντων μπορούν να καλέσουν στα νούμερα 2410683175/6 για να ενημερωθούν για τους δικούς τους.