UPDATE

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πρώτο θέμα στον διεθνή Τύπο η τραγωδία στη χώρα


JTeam

1 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πρώτο θέμα στον διεθνή Τύπο η τραγωδία στη χώρα
«Το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα»

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο πρωθυπουργός, είναι καθ΄οδόν προς το σημείο όπου έλαβε χώρα το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τα αιτία του δυστυχήματος. Στο σημείο είναι σε πλήρη εξέλιξη έρευνα εντοπισμού και διάσωσης τυχόν εγκλωβισμένων στην επιβατική αμαξοστοιχία, στην οποία επέβαιναν 350 άτομα την ώρα του δυστυχήματος.

Από τη σύγκρουση, που έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 32 άτομα, ενώ 85 είναι οι τραυματίες, 53 εκ των οποίων συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Jenny.Gr

Παράλληλα τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν ως πρώτο θέμα το δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων έξω από τη Λάρισα, ενώ παρέχουν διαρκή ενημέρωση για το τραγικό συμβάν.

Η Washington Post, το BBC, ο Guardian, το CNN, οι Times του Λονδίνου, o Le Monde, το πρακτορείο Tass και το Al Jazeera διατηρούν «ψηλά» τη σύγκρουση των τρένων έξω από τη Λάρισα.

Jenny.Gr

New York Times, Bloomberg, Telegraph, France24, El Pais, Frankfurter Allgemaine Zeitung, Suddeutsche Zeitung, Deutsche Welle, Der Spiegel και Jerusalem Post παρέχουν διαρκή ενημέρωση από το δυστύχημα που κόστισε μέχρι στιγμής τη ζωή σε τουλάχιστον 32 ανθρώπους.

Jenny.Gr

Ακόμη, έκτακτη αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποφάσισε να διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός, στη κεντρική πλατεία της Λάρισας.

«Οι πολίτες που θέλουν να συνδράμουν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών μπορούν να προσέλθουν σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου την Έκτακτη Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού.

Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ερυθρός Σταυρός.

Jenny.Gr

Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ενώ στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

Επίσης, σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα, οι οικείοι και συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, στα τηλέφωνα: 2410 683175 και 2410 683176, για παροχή πληροφοριών για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.