UPDATE #NOW

Νέα Υόρκη: Τα non binary άτομα μπορούν πλέον να επιλέγουν «Χ» για το φύλο τους στις ταυτότητες


JTeam

30 Μαΐου 2022

Νέα Υόρκη: Τα non binary άτομα μπορούν πλέον να επιλέγουν «Χ» για το φύλο τους στις ταυτότητες
Αντί για «άνδρας» ή «γυναίκα», τα non binary άτομα θα μπορούν να επιλέγουν το γράμμα X σε κάθε επίσημο έγγραφό τους

Η Νέα Υόρκη προχώρησε σε μια σημαντική νίκη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αφού πλέον θα μπορούν να επιλέγουν X για το φύλο τους στην ταυτότητα και σε κάθε επίσημο έγγραφο χωρίς να πρέπει να αποποιηθούν την ταυτότητά τους.

non binary άτομα επίσης έχουν πολλές επιλογές σχετικά με την ενημέρωση των αδειών οδήγησής τους. Όσοι έχουν ήδη τα έγγραφα, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω των γραφείων του Τμήματος Μηχανοκίνητων Οχημάτων (DMV) ή θα μπορούν να το κάνουν ηλεκτρονικά τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul, οι ταυτότητες, οι άδειες οδήγησης και οι άδειες μαθητείας, που εκδίδονται από τα γραφεία του DMV, θα έχουν την επιλογή του ουδέτερου φύλου. Ένα τρίτο πλαίσιο επιλογής φύλου κατά την υποβολή αίτησης για ταυτότητα ήταν μέρος του νόμου για την αναγνώριση φύλου στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, που εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία το 2021.

Η απόφαση δίνει βήμα και φωνή στη non binary κοινότητα ενώ ο νέος κυβερνητικός νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις 24 Ιουνίου. Ανεξάρτητα από την ταυτότητα του φύλου του ή την σεξουαλική του επιλογή, κάθε άτομο δικαιούται να έχει ένα επίσημο έγγραφο που αντικατοπτρίζει αυτό που πραγματικά είναι.

Αυτή η ιστορική αλλαγή έρχεται να τεθεί σε εφαρμογή εν όψει του εορτασμού του μήνα Υπερηφάνειας, που αποτελεί μία ακόμη νίκη απέναντι στην ανάγκη για ισότητα και σεβασμό στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.