REAL LIFE WHO

Owen Hurcum: Το πρώτο μη-δυαδικό άτομο στον κόσμο που ανέλαβε τον ρόλο του δημάρχου


The Jennettes

15 Ιουνίου 2021

Owen Hurcum: Το πρώτο μη-δυαδικό άτομο στον κόσμο που ανέλαβε τον ρόλο του δημάρχου
Όπως στην περίπτωση του Owen Hurcum, το οποίο είναι το πρώτο μη-δυαδικό άτομο στον κόσμο που ανέλαβε τη δημαρχία, σε μια πόλη της Ουαλίας!

Οι απόψεις του κόσμου και η αποδοχή της κοινωνίας, προχωράει, αργά και βασανιστικά μεν, αλλά αρχίζει να υπάρχει μια καλή διάθεση και μια συμπερίληψη σε όλο και περισσότερα άτομα που αποφασίζουν να δείξουν υπερήφανα τον πραγματικό εαυτό τους. Όπως στην περίπτωση του Owen Hurcum, το οποίο είναι το πρώτο μη-δυαδικό άτομο στον κόσμο που ανέλαβε τη δημαρχία, σε μια πόλη της Ουαλίας!

Αν και χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμη, τόσο από την κοινωνία την ίδια, όσο και από την κάθε κυβέρνηση, ώστε αυτά τα άτομα να νιώθουν ασφάλεια και αποδοχή ζώντας ανάμεσα σε ανθρώπους, τέτοιες ειδήσεις μας κάνουν να χαιρόμαστε!

Όταν το Owen Hurcum, φοιτούσε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Bangor, ανέβηκε στη σκηνή για να αποδεχτεί τη νέα του θέση του ως δήμαρχος του Bangor, ένιωσε «ταπεινότητα» που εκπροσωπούσε την κοινότητά του.

Αυτό που είναι ακόμα πιο μοναδικό για το Hurcum, 23 ετών, είναι η ιδιότητά του: Μη-δυαδικό άτομο, queer και άφυλο

Έγραψε ιστορία στις τοπικές και δημοτικές εκλογές της φετινής χρονιάς, καθιστώντας το το πρώτο ανοιχτά μη-δυαδικό δήμαρχο οποιασδήποτε πόλης στον κόσμο.

«Δεν ήταν τόσο έκπληξη ότι έγινα δήμαρχος του Bangor», εξηγεί το Hurcum, «αλλά ήταν όταν μου ζήτησαν να υποβάλω το όνομά μου για αναπληρωτής δήμαρχος το 2019. Δεν το περίμενα αυτό. Ήταν τιμή μου που μου ζήτησαν να βάλω υποψηφιότητά. Δεν έβαλαν κανέναν εναντίον μου, οπότε διορίστηκα χωρίς αντίπαλο».

Το Hurcum κατάγεται από το Harrow στο Λονδίνο και μετακόμισε στο Bangor πριν από πέντε χρόνια, αλλά είπε ότι «δεν ένιωθε ασφαλές» μεγαλώνοντας στο Λονδίνο. 

«Δεν μπορούσα ποτέ να είμαι το ίδιο στο Λονδίνο, ήξερα ότι ήμουν μέλος της LGBT όταν ήμουν περίπου 12 ετών. Και το έκρυψα απεγνωσμένα από όλους, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, και την κοινότητα μου. Δεν ένιωθα ασφαλές ή άνετα να είμαι ο εαυτός μου στο Λονδίνο. Μόνο όταν ήρθα στο Bangor ένιωσα άνετα να βγαίνω έξω.

«Μεγαλώνοντας, υπήρχε μικρή ή καθόλου εκπροσώπηση μη-δυαδικών ατόμων», είπε. «Αλλά θα μπορούσα να ζήσω όπως θέλω από την πρώτη μου μέρα στο Bangor. Ήταν οι άνθρωποι του που μου έδωσαν το λεξιλόγιο, την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη να κατανοήσω το φύλο μου ως μη-δυαδικό. Το Bangor είναι πραγματικά το μέρος που μου επέτρεψε να αγκαλιάσω τον εαυτό μου και χρωστάω στην πόλη τα πάντα για αυτό».

Υπάρχουν όμως εμπόδια. Ο πρώην σύμβουλος Plaid Cymru, παραιτήθηκε από το κόμμα για ισχυρισμούς τρανσφοβίας και φέτος και το Hurcum αντιμετώπισε συχνά διαδικτυακή κακοποίηση. 

«Υπήρξαν στιγμές που έλαβα εκατοντάδες μηνύματα κακοποίησης στο διαδίκτυο σε μια μέρα… Βρίσκω τρόπους να το αντιμετωπίσω», είπε. «Αλλά τώρα είμαι πολύ ευαισθητοποιημένο σε αυτό. Αν δεν ήμουν, δεν ξέρω πώς θα άντεχε η ψυχική μου υγεία».

Ο διορισμός του Hurcum είναι πολύ σημαντικός. Η απαίτηση για πολιτική εκπροσώπηση από τρανσέξουαλ και μη-δυαδικά άτομα αυξάνεται διαρκώς, ενώ σε διάφορες χώρες έχει υπάρξει μια πρώτη κίνηση. 

Πρέπει κάποια στιγμή να είμαστε ικανοί, τόσο σαν πλανήτης, όσο και συγκεκριμένα η Ελλάδα ως χώρα, να αποδεχθούμε αυτά τα άτομα και να τα «αγκαλιάσουμε», δίνοντας τους ίσες ευκαιρίες στη ζωή και τη δυνατότητα να ονειρεύονται!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty Images

Δείτε ακόμη: 10 celebrities που δεν γνώριζες ότι ανήκουν στην LGTBQ+ κοινότητα 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr