Τα πρώτα ελληνικά γραμματόσημα ενάντια στην ομοφοβία

The Jennettes
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021

Όλοι ονειρεύονται μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, φόβο και ρατσισμό. Στο πλαίσιο αυτό τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) δηλώνουν με τον δικό τους τρόπο τη στήριξή τους στη διαφορετικότητα και τονίζουν την έννοια της αποδοχής.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με την ειδική έκδοση γραμματοσήμων «LGBTQI+ We support you». στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην ομοφοβία και τις διακρίσεις. Η Ειδική Έκδοση περιλαμβάνει ένα φυλλαράκι 4 αυτοκόλλητων προσωπικών γραμματοσήμων που διατίθεται προς 4 ευρώ και θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Πρώτα ξεκίνησε αυτή τη προσπάθεια η αντίστοιχη υπηρεσία στην Ισπανία και τώρα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία  δηλώνουν και αυτά τη στήριξή τους στη διαφορετικότητα και την αποδοχή της, στα ίσα δικαιώματα, σε μία κοινωνία συμπεριληπτική και δίκαιη.

Με τη δύναμη του γραμματοσήμου, που παρά το μικρό του μέγεθος, έχει αποδείξει ότι αποτελεί φορέα πολιτισμού και σπουδαίο μέσο διάδοσης σύγχρονων κοινωνικών μηνυμάτων, τα ΕΛΤΑ συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια άρσης των διακρίσεων έναντι των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, επιθυμώντας να συμβάλουν στην ορατότητα της κοινότητας και στην ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζει.

Ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να τα προμηθευτεί από το e-shop των ΕΛ.ΤΑ. αλλά και από τα ταχυδρομικά καταστήματα του δικτύου.

Δείτε ακόμη: Υπάρχει ρατσισμός στις πασαρέλες;