ΟΜΟΡΦΙΑ BEAUTY NEWS

Dior: H trans Jin Xing από την Κίνα είναι το πρόσωπο του αρώματος J’adore


The Jennettes

1 Ιουνίου 2021

Dior: H trans Jin Xing από την Κίνα είναι το πρόσωπο του αρώματος J’adore

Όταν ακούμε τη γαλλική φράση J’adore, στο μυαλό μας έρχεται την ίδια κιόλας στιγμή η αισθησιακή φωνή της Charlize Theron, και η καθηλωτική της εικόνα καθώς περπατά με αυτοπεποίθηση και πετάει τα περιττά ρούχα και κοσμήματα της στο πάτωμα, αρνούμενη κάθε άλλη πολυτέλεια εκτός από το iconic άρωμα του οίκου.

To άρωμα που δημιουργήθηκε για να μυρίζει σαν γνήσιο χρυσάφι από τον Γάλλο αρωματοποιό Calice Becker το 1999 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά, μέσα στο μπουκάλι με σχήμα δάκρυ που σχεδίασε ο Hervé Van der Straeten. Η Τheron ήταν για πολλά χρόνια το πρόσωπο του αρώματος. Σήμερα όμως, η ιστορία του ξαναγράφεται διαφορετική.

Η Κινέζα τρανς σούπερ σταρ Jin Xing επιλέχτηκε ως το νέο πρόσωπο του αρώματος J’adore της Dior. Η Jin, 53 χρόνων και πρώην συνταγματάρχης, είναι μπαλαρίνα, ηθοποιός, σκηνοθέτις, χορογράφος και κορυφαία μορφή στη σκηνή σύγχρονου χορού της Κίνας. Ήταν το πρώτο άτομο στην Κίνα που μίλησε δημόσια για την εγχείρηση διόρθωσης φύλου, το 1995.

Θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς τηλεπαρουσιάστριες στη χώρα της, γνωστή πλέον ως «Oprah της Κίνας», με την εκπομπή της να παρακολουθούν πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές εβδομαδιαίως.

O Dior ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Jin στον λογαριασμό στο Weibo.

«Οι γυναίκες έχουν έναν πολύ κρίσιμο ρόλο στη σύγχρονη κοινωνία, σε θέσεις μικρές όπως μια οικογένεια και μεγάλες όπως μια χώρα. Θεωρώ πως είναι σημαντικό οι γυναίκες να είναι ανεξάρτητες. Ευελπιστώ να μπορούν όλοι να είναι ο εαυτός τους. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνουμε τον κόσμο ένα πλούσιο μέρος. Μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Βρείτε τον δικό σας τρόπο σκέψης για να δημιουργήσετε έναν πολύχρωμο και ποικιλόμορφο κόσμο» δήλωσε η 53χρονη σταρ.

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια γενναία κίνηση από τον οίκο μόδας, ο οποίος αγκαλιάζει το inclusivity. Στην Κίνα ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά και τόσο η κοινωνία, όσο και η κρατική πολιτική σκληρά με αυτά τα άτομα. Τα δικαιώματα των LGBT+ είναι περιορισμένα και το να είναι κανείς τρανς θεωρείται «ψυχική ασθένεια» που χρίζει γνωμάτευσης προκειμένου να προχωρήσουν νομίμως με τις ορμονικές θεραπείες τους.

Δείτε ακόμη: Tα looks του Dior F/W 2021-2022

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.