UPDATE #NOW

Ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου «αγκάλιασε» τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα από την πρώτη μέρα προεδρίας του Joe Biden


The Jennettes

21 Ιανουαρίου 2021

Ο ιστότοπος του Λευκού Οίκου «αγκάλιασε» τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα από την πρώτη μέρα προεδρίας του Joe Biden

Το μήνυμα της χθεσινής ορκωμοσίας ήταν εμφανές και ηχηρό: Η νέα κυβέρνηση της Αμερικής «αλλάζει πρόσωπο» με στόχο να προωθήσει την ενότητα μεταξύ των ανθρώπων σε μια χώρα που δεν θα «αποκλείει» κανέναν. 

Μία μέρα μετά από την ορκωμοσία των Joe Biden και της Kamala Harris, ήρθε μία είδηση που έφερε ελπίδα και ανυπομονησία για το τι πρέπει να περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση. Ο Λευκός Οίκος έσπευσε να ενημερώσει πως η φόρμα επικοινωνίας του άλλαξε και πλέον περιλαμβάνει όλες τις αντωνυμίες που χρησιμοποιεί η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, τις οποίες είχε αποκλείσει ο πρώην Πρόεδρος, Donald Trump, κατά τα τέσσερα χρόνια της «τυραννικής» διακυβέρνησής του.

Όσο γρήγορα τα είχε αφαιρέσει ο Trump όταν είχε εκλεγεί Πρόεδρος το 2017, (ο Barack Obama είναι ένθερμος υποστηρικτής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και τα περιλάμβανε στη θητεία του), τόσο γρήγορα τα έφερε πίσω ο Joe Biden. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η επίσημη ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση GLAAD, η οποία ανέβασε και φωτογραφία της φόρμας επικοινωνίας στο Twitter: «Σήμερα είναι μια απίστευτα ιστορική μέρα για όλους τους Αμερικανούς και για τις περιθωριοποιημένες κοινότητες όπως η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. Είναι μια συλλογική βαθιά αναπνοή και ένας στεναγμός ανακούφισης που μας θυμίζει το απλό γεγονός, ότι το να γίνεσαι ορατός, έχει σημασία».

Η φαινομενικά απλή, αλλά ιστορική αλλαγή περιλαμβάνει τις αντωνυμίες «she/her», «he/him», «they/them», «άλλο» και «προτιμώ να μην πω». Η αλλαγή έγινε για να «αγκαλιάσει» την ιδεολογία των τρανς ανθρώπων, ενώ «έρευνες σχετικά με την αναγνώριση και τον σεβασμό των αντωνυμιών μας μπορεί να κάνουν όλη τη διαφορά στην υγεία και την ευεξία μας, ειδικά όταν πρόκειται για νεαρά άτομα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα», δήλωσε η Sarah Kate Ellis, πρόεδρος της GLAAD.

Σημαντική επίσης είναι η αναφορά για τη Rachel Levine, του πρώτου τρανς ατόμου που διορίστηκε ως Υφυπουργός Υγείας, ενώ όλα δείχνουν πως έχουμε να περιμένουμε πολλά θετικά και πρωτοπόρα πράγματα από την κυβέρνηση Biden και Harris.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits