UPDATE #NOW

Η «ιστορική επιλογή» του Joe Biden να προτείνει μια διεμφυλική καθηγήτρια παιδιατρικής για υφυπουργό Υγείας


The Jennettes

20 Ιανουαρίου 2021

Η «ιστορική επιλογή» του Joe Biden να προτείνει μια διεμφυλική καθηγήτρια παιδιατρικής για υφυπουργό Υγείας

O Joe Biden είναι ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ που κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου του τον Νοέμβριο, είχε κάνει ειδική αναφορά στα διεμφυλικά άτομα. Παίρνοντας λοιπόν αποστάσεις από τα μεροληπτικά μέτρα που είχε λάβει ο απερχόμενος πρόεδρος, Donald Trump, ο Biden επαναφέρει σήμερα τη σπουδαιότητα αυτά τα άτομα να είναι μέρος της νέας του ομάδας.

Έτσι, πριν λίγες ώρες ο Biden ανακοίνωσε ότι έκανε μια «ιστορική επιλογή» να διορίσει τη διεμφυλική καθηγήτρια παιδιατρικής, Dr. Rachel Levine στη θέση της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, η οποία σήμερα είναι διευθύντρια των υπηρεσιών Υγείας στην Πολιτεία της Πενσιλβάνιας ενώ παλαιότερα ήταν συνδιευθύντρια του παιδιατρικού τμήματος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πεν Στέιτ Χέρσεϊ Μέντικαλ Σέντερ, υπεύθυνη για το εφηβικό τμήμα του.

Η Levine, η οποία είναι ψυχίατρος και καθηγήτρια πανεπιστημίου στον τομέα της παιδιατρικής, «θα φέρει τις ηγετικές ικανότητες και την κρίσιμη εμπειρία που χρειαζόμαστε για να καθοδηγήσουμε τους ανθρώπους εν μέσω της πανδημίας, ανεξαρτήτως της καταγωγής, της φυλής, της θρησκείας, του σεξουαλικού προσανατολισμού τους, της ταυτότητας του φύλου τους ή της αναπηρίας τους».

Μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, ο Biden είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα διεμφυλικά άτομα. «Είμαι υπερήφανος για τον συνασπισμό που συγκροτήσαμε όλοι μαζί, τον μεγαλύτερο και πιο ποικιλόμορφο στην ιστορία. Δημοκρατικοί, Ρεπουμπλικάνοι και ανεξάρτητοι. Προοδευτικοί, μετριοπαθείς και συντηρητικοί. Νέοι και γέροι. Κάτοικοι των πόλεων, των προαστίων και της υπαίθρου. Γκέι, ετεροφυλόφιλοι και διεμφυλικοί. Λευκοί, Λατινοαμερικάνοι, Ασιάτες, Αμερινδοί» και Αφροαμερικανοί», είχε δηλώσει τότε.

Όπως αναφέρει τώρα η ομάδα του εκλεγμένου προέδρου, η Levine «πρόκειται να γίνει η πρώτη ομοσπονδιακή αξιωματούχος που είναι ανοιχτά διεμφυλική, ο διορισμός της οποίας θα εγκριθεί από τη Γερουσία». Οι Δημοκρατικοί θα έχουν από αυτήν την εβδομάδα τον έλεγχο της Γερουσίας, του σώματος που εγκρίνει τους περισσότερους διορισμούς υπουργών. Επίσης, δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι η ίδια έχει λάβει τρεις φορές μέχρι σήμερα την έγκριση της Γερουσίας της Πενσιλβάνιας, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Trump είχε θέση σε εφαρμογή πολλά μέτρα σε βάρος των διεμφυλικών. Καταργώντας μια ιστορική απόφαση του Δημοκρατικού προκατόχου του, του Barack Obama, ανακοίνωσε το 2017 την πρόθεσή του να απαγορεύσει στους διεμφυλικούς να υπηρετούν στον στρατό, επικαλούμενος «το τεράστιο ιατρικό κόστος» και τη «διαταραχή» που οι ίδιοι προκαλούν ενώ παράλληλα, έκανε πολλές προσπάθειες να αποκλείσει τους διεμφυλικούς από τους μηχανισμούς που διασφαλίζουν την ισότητα στην εργασία.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

TAGS