CELEBRITIES

Kamala Harris: Η πρώτη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που περπάτησε σε πορεία Pride


The Jennettes

14 Ιουνίου 2021

Kamala Harris: Η πρώτη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που περπάτησε σε πορεία Pride
Η Kamala Harris, έγραψε ξανά ιστορία το Σάββατο, αφού έγινε η πρώτη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που συμμετείχε στην πορεία ενός Pride.

Η Kamala Harris, έγραψε ξανά ιστορία το Σάββατο, αφού έγινε η πρώτη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που συμμετείχε στην πορεία ενός Pride.

Η Harris συμμετείχε σε πορεία με τον σύζυγό της και Δεύτερο Κύριο, Doug Emhoff κατά τη διάρκεια του Capital Pride στην Ουάσινγκτον. 

Φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε «love is love», καθώς περπατούσε με άλλους συμμετέχοντες σε ένα ράλι στο Freedom Plaza, λέγοντάς τους: «Χαρούμενο Pride!».

Μίλησε εν συντομία στην εκδήλωση, υποστηρίζοντας την έγκριση του νόμου για την ισότητα, ενώ εξέφρασε τη δέσμευσή της και του προέδρου Joe Biden, για την προώθηση των δικαιωμάτων LGBTQ. 

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η τρανσέξουαλ κοινότητά μας και οι νέοι μας, προστατεύονται. Χρειαζόμαστε, ωστόσο, προστασία γύρω από την απασχόληση και τη στέγαση», δήλωσε η Harris, σύμφωνα με το NBC Washington. «Υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά που πρέπει να κάνουμε και ξέρω ότι έχουμε δεσμευτεί».

Η αντιπρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην πέμπτη επέτειο των πυροβολισμών του Pulse Nightclub στο Twitter, αποτίνοντας φόρο τιμής στα 49 άτομα που σκοτώθηκαν στο ομοφυλοφιλικό κλαμπ του Ορλάντο, στις 12 Ιουνίου 2016.

«Πριν από πέντε χρόνια, 49 LGBTQ+ άνθρωποι και σύμμαχοι απολάμβαναν ένα βράδυ στο Pulse Nightclub», έγραψε. «Και μετά, σε μια στιγμή, έφυγαν. Σήμερα, θυμόμαστε εκείνους που πέθαναν και τα αγαπημένα τους πρόσωπα και δεσμευόμαστε ξανά να οικοδομήσουμε έναν κόσμο απαλλαγμένο από τη βία των όπλων».

jenny.gr

Η θέση της Harris ήρθε καθώς ο Πρόεδρος Biden εξέδωσε τη δική του δήλωση, αναγγέλλοντας ότι θα υπογράψει μια νομοθετική πράξη για να μετονομάσει το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης σε εθνικό μνημείο, το οποίο πρόσφατα πέρασε το Σώμα και τη Γερουσία. 

Υποστήριξε επίσης τον αυστηρότερο έλεγχο των όπλων και το ψήφισμα του νόμου περί ισότητας, αναγνωρίζοντας ότι η κοινότητα LGBTQ επηρεάζεται δυσανάλογα από τη βία των όπλων, ιδίως οι τρανσέξουαλ μαύρες γυναίκες.

«Στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Pulse πριν από πέντε χρόνια, ας συνεχίσουμε τη δουλειά μας για να είμαστε ένα καλύτερο έθνος, που αναγνωρίζει και προστατεύει την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια κάθε Αμερικανού», δήλωσε ο Biden στη δήλωσή του.

Πηγή φωτογραφιών: Splash News

Δείτε ακόμη: 10 celebrities που δεν γνώριζες ότι ανήκουν στην LGTBQ+ κοινότητα 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.