UPDATE #NOW

«Πες το ναι!»: Η υπέροχη καμπάνια για το δικαίωμα των ΛΟΑΤΚΙ+ στον γάμο, σε σενάριο Γιώργου Καπουτζίδη


Κλέλια Φατούρου

29 Απριλίου 2022

«Πες το ναι!»: Η υπέροχη καμπάνια για το δικαίωμα των ΛΟΑΤΚΙ+ στον γάμο, σε σενάριο Γιώργου Καπουτζίδη
Η καμπάνια που ζητά και τη δική σου υπογραφή υπέρ των γάμων και της υιοθεσίας από τους ΛΟΑΤΚΙ+

Τα τελευταία χρόνια μιλάμε για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα λες και είναι μία τάση που προέκυψε ξαφνικά. Μία μόδα που ακολουθούμε και που μας έχει επιβληθεί.

Λες και τα gay, bisexual, trans, asexual άτομα δεν υπήρχαν από πάντα. Λες και δεν υπήρχαν άνθρωποι και ζευγάρια που αναγκάζονταν να κρύψουν το ποιοι είναι ή ποιον αγαπούν, επειδή δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτό. Ευτυχώς οι εποχές αλλάζουν και δεν χρειάζεται να ζει κανένας μυστικά. Ο ομόφυλος έρωτας υπήρχε από πάντα και η νέα πανελλαδική εκστρατεία που δημιούργησε το περιοδικό ANTIVIRUS δείχνει ακριβώς αυτό.

«Ήμασταν πάντα εδώ». Και το 1952, και το 1974, και το 2004, και σήμερα και πάντα. Τα ζευγάρια ζούσαν τον έρωτά τους και είχαν μία καθημερινότητα σαν αυτή της παραδοσιακής οικογένειας. Στην Ελλάδα όμως, δεν μπορούν ακόμα να παντρευτούν ή να υιοθετήσουν παιδί.

Το 2001, η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης που αναγνώρισε νομικά τον γάμο, ενώ οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης ακολούθησα, δίνοντας ταυτόχρονα και το δικαίωμα της παιδοθεσίας. Εδώ περιμένουμε ακόμα την παραχώρηση ίσων δικαιωμάτων στους ΛΟΑΤΚΙ+ πολίτες, ενώ βρισκόμαστε στο 2022.

Η καμπάνια «Πες το ναι» διαρκεί μόνο 1 λεπτό αλλά περιγράφει περιεκτικά πώς θα έπρεπε να ήταν τα πράγματα. Ένα ζευγάρι του 2022 θα έπρεπε να μπορεί να φορά βέρες, εάν το επιθυμεί. Ο Γιώργος Καπουτζίδης συνέβαλε στη δημιουργία του βίντεο, ενώ ο Θανάσης Τσιμπίνης το σκηνοθέτησε. Στη διαφήμιση συμμετέχουν οι: Γιώργος Σαββίδης, Χρήστος Παπαμιχάλης, Λήδα Τουλουμάκου, Ειρήνη Καραόγλου, Έλλη Πράντζου, Ρόζα Τριανταφύλλη, Ορφέας Τουμπακάρης, Δημήτρης Μασούρας.

«Χαίρομαι που τα καταφέραμε και βγήκε αυτό το spot. Μακάρι να γιορτάσουμε όλοι μαζί πολλούς γάμους και πολλές οικογένειες από εδώ και πέρα. Εύχομαι αυτή η καμπάνια που φτιάχτηκε με τόση αγάπη να είναι απλώς η αρχή για πολλές ακόμα τέτοιες καμπάνιες. Πρέπει να κάνουμε προσπάθεια για τα ίντερσεξ άτομα, που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, για τα τρανς άτομα, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που βγήκαν στον δρόμο για να πολεμήσουν για όλους μας σε πολύ δύσκολες εποχές. Να είμαστε ενωμένοι, αλληλέγγυοι και θα καταφέρουμε πολλά», δήλωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης για αυτή την καμπάνια.

«Είμαστε θύματα διακρίσεων και βίας και ελπίζουμε ότι επιτέλους βρισκόμαστε σε μία εποχή που αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε», ανέφερε ο εκδότης του περιοδικού ANTIVIRUS, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε ότι θα ήθελε να είναι ο πρώτος δήμαρχος που θα τελέσει γκέι γάμο στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, η καμπάνια, εκτός από το να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει, καλεί όλους τους πολίτες και τις συλλογικότητες να υπογράψουν υπέρ της ψήφισης του νόμου π[ου θα επιτρέψει στις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες το αυτονόητο. Να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους.

Μπορείς να υπογράψεις στο pestonai.gr