To πρόγραμμα γυμναστικής που θα σου δώσει επιτέλους six pack (όχι, δεν έχει ροκανίσματα)

Ροκανίσματα, sit-ups, τρέξιμο – τα κάνεις κάθε μέρα, αλλά το six pack ακόμα να φανεί. Πιθανότατα δε σου αρέσουν καν αυτές οι ασκήσεις.

Υπάρχει λύση. Ένα πρόγραμμα γυμναστικής με τίτλο Epic Abs, υπόσχεται να σου δώσει ακριβώς αυτό: επικούς κοιλιακούς, χωρίς να κάνεις ούτε ένα ροκάνισμα. «Η ιδέα είναι να κουράσεις τους κοιλιακούς και να τους κάνεις να δουλέψουν μαζί με τους γλουτούς και τους ραχιαίους, σαν ένα», εξήγησε ο δημιουργός του, Ebenezer Samuel.

«Αυτό μας δίνει το sic pack ου θέλουμε και μας κάνει δυνατότερους».

Οι ασκήσεις δεν είναι απλές. Είναι, όμως, αποτελεσματικές.

Στην πρώτη, ξαπλώνεις στο στρώμα γυμναστικής σου και τεντώνεις τα χέρια πάνω από το κεφάλι. Η πλάτη ακουμπάει ολόκληρη στο έδαφος, σηκώνεις ελαφρώς τα πόδια  και φροντίζεις να μη σηκωθεί η μέση. Έπειτα, σηκώνεις και τα χέρια και μένεις σε αυτήν τη θέση για ένα λεπτό. Είναι το λεγόμενο hollow hold.

Έπειτα, έρχονται τα russian twists. Χωρίς να χαλάσεις το hollow hold, γυρίζεις τον κορμό σου δεξιά και αριστερά χωρίς να κουνάς τους γοφούς σου. Όσο πιο σταθεροί είναι οι γοφοί και οι ώμοι, τόσο κουράζονται οι πλάγιοι κοιλιακοί.

Τέλος, με όσο πιο ίσια πόδια μπορείς, διπλώνεσαι ώστε να αγγίξεις τα δάχτυλα των ποδιών σου. Μένεις για ένα δευτερόλεπτο, σηκώνεις τα χέρια πάνω από το κεφάλι και επιστρέφεις σε ξαπλωτή θέση. Προσοχή: Δεν πρέπει να ακουμπήσεις την πλάτη σου κάτω. Κράτα μερικά εκατοστά απόσταση, για δυσκολία.