7 παράξενες παραδόσεις στις βασιλικές βαπτίσεις

1. Χρησιμοποιείται συγκεκριμένη κολυμπήθρα

Τα royal μωρά βαπτίζονται σε μία ασημένια κολυμπλήθρα ονόματι Lily Font, που φτιάχτηκε το 1840, και χρηματοδοτήθηκε από την βασίλισσα Victoria και τον πρίγκιπα Albert για την βάπτιση του πρώτου τους παιδιού, Victoria.

2. Η βαπτιστική ρόμπα είναι αντιγραφή αυτής που φτιάχτηκε το 1840

Η ίδια ρόμπα φοριέται από τα royal μωρά ξανά και ξανά, αλλά είναι αντιγραφή της πρωτότυπης που φτιάχτηκε για την βάπτιση της Victoria από την βασίλισσα Victoria το 1840.

3. Το νερό της κολυμπήθρας έχει έρθει από τον ποταμό Ιορδάνη

Δεν έχει επιβεβαιωθεί σε πιο άγιο νερό θα βαπτιστεί ο πρίγκιπας Louis, αλλά ο πρίγκιπας George και η πριγκίπισσα Charlotte βαπτίστηκαν σε νερό από τον ποταμό Ιορδάνη.

4. Οποιοσδήποτε μπορεί να πάει στην εκκλησία που θα βαπτιστεί ο πρίγκιπας Louis

Τo Chapel Royal στο St James's Place έχει λειτουργίες κάθε Κυριακή που είναι ανοιχτές για το κοινό.

5. Η πριγκίπισσα Eugenie ήταν η πρώτη royal που βαπτίστηκε δημόσια

Σε ένα διάλειμμα από την παράδοση, ο δούκας και η δούκισσα του York αποφάσισαν να βαπτίσουν την κόρη τους Eugenie σε μία Κυριακάτικη λειτουργία στο St Mary Magdalene Church στο Sandrigham το 1990. Η Eugenie είναι το μοναδικό εγγόνι της βασίλισσας που δεν έχει βαπτιστεί στο Lily Font.

6. H βάπτιση του πρίγκιπα Harry περιλήφθηκε σε μία σημαντική royal παράδοση

Η βάπτιση του πρίγκιπα Harry περιλήφθηκε στο ετήσιο χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας το 1984, αφού είχε λάβει χώρα τέσσερις μέρες πριν.

7. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' δεν βαπτίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο μεγαλύτερος επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας πραγματοποιεί τις βαπτίσεις, έτσι ο πρίγκιπας Louis θα βαπτιστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Justin Welby. Ωστόσο, η πριγκίπισσα Elizabeth βαπτίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο του York, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας.

 
Gallery: Τι φόρεσε η Meghan Markle μετά τη βάπτισή της
 
[gallery-718305]
 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.