Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη της βασιλική υποχρέωση μετά τον θάνατο του Φιλίππου

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρευρέθηκε στην πρώτη της βασιλική υποχρέωση μετά από τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου σε ηλικία 99 ετών, την περασμένη βδομάδα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρευρέθηκε στην πρώτη της βασιλική υποχρέωση μετά από τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου σε ηλικία 99 ετών, την περασμένη βδομάδα.

Η μονάρχης διοργάνωσε μια τελετή συνταξιοδότησης την Τρίτη στο Κάστρο του Windsor προς τιμήν του Κόμη Peel, ο οποίος παραιτήθηκε ως Λόρδος Chamberlain μια εβδομάδα πριν πεθάνει ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύμφωνα με την εγκύκλιο του δικαστηρίου.

Τα καθήκοντα του Peel αναλαμβάνει ο πρώην αρχηγός κατασκοπείας του MI5, Βαρόνος Andrew Parker.

Πριν από τη συνταξιοδότηση του Peel μετά από 14 χρόνια στη θέση του Λόρδου Chamberlain, επέβλεπε τις διαδικασίες κηδείας του Δούκα του Εδιμβούργου.

Η κηδεία θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor στις 3 μ.μ. το Σάββατο, ώρα Ηνωμένου Βασιλείου και θα μεταδοθεί ζωντανά. Οι πρώτες λεπτομέρειες επιβεβαιώθηκαν σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από αξιωματούχους του παλατιού το Σάββατο.

Η θέση του Λόρδου Chamberlain είναι η ανώτερη που διορίζεται από το βασιλικό νοικοκυριό. Επιβλέπει όλα τα σημαντικά ραντεβού της κύριας βασιλικής οικογένειας, διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ του μονάρχη και της Βουλής των Λόρδων και συντονίζει τις σχέσεις μεταξύ του Ανάκτορου του Buckingham και του Clarence.

Η επιστροφή της Βασίλισσας στις υποχρεώσεις της δεν αποτελεί έκπληξη για τους ανώτερους υπαλλήλους.

«Η οικογένειά της θα αναλάβει και θα είναι δίπλα της, αλλά εκείνη θα συνεχίσει», είπε ένας πρώην ανώτερος βοηθός στο παλάτι. «Καταλαβαίνει ότι έχει δουλειά να κάνει και ο Φίλιππος θα την ήθελε να είναι δυνατή. Το έκανε όταν εκείνος αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή».

Προσθέτει: «Δεν θα παραιτηθεί ποτέ λόγω καθήκοντος και τιμής και η δημόσια υπηρεσία είναι τόσο βαθιά μέσα της, όπως ήταν και γι 'αυτόν».

Δείτε ακόμη:

Οι πιο όμορφες στιγμές της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.