Πριγκίπισσα Diana: Το BBC ζητάει συγγνώμη για τις «δόλιες τακτικές» του στην διάσημη συνέντευξη του 1995

Το BBC εξέδωσε μια συγγνώμη για τις «σαφείς αποτυχίες» του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την ιστορική συνέντευξη της πριγκίπισσας Diana το 1995. 

Το BBC εξέδωσε μια συγγνώμη για τις «σαφείς αποτυχίες» του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την ιστορική συνέντευξη της πριγκίπισσας Diana το 1995. 

Έξι μήνες μετά την 25η επέτειο της συνέντευξης, πυροδότησε νέο διερευνητικό έλεγχο για το πώς ο τότε δημοσιογράφος του BBC, Martin Bashir, πέτυχε τη συνέντευξη.

Σε απάντηση σε μια έκθεση του Λόρδου John Dyson που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, ο γενικός διευθυντής του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού Tim Davie, είπε: «Είναι σαφές ότι η διαδικασία για τη διασφάλιση της συνέντευξης ήταν πολύ χαμηλότερη από αυτό που το κοινό έχει δικαίωμα να περιμένει. Λυπούμαστε πολύ για αυτό».

Στη συνέντευξη που προβλήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1995, η Diana συζήτησε τις δυσκολίες του γάμου της με τον Πρίγκιπα Κάρολο και έκανε ισχυρισμούς για την απιστία του με την Camilla Parker-Bowles, τώρα πλέον Δούκισσα της Κορνουάλης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «υπήρχαν τρεις σε αυτόν τον γάμο». 

Η πριγκίπισσα συζήτησε επίσης προσωπικά θέματα, όπως για την εμπειρία της με τη βουλιμία.

Ο Dyson, συνταξιούχος Βρετανός δικαστής, διορίστηκε για να ηγηθεί της έρευνας τον Νοέμβριο, μετά από έρευνες από το ITV, το Channel 4, το Telegraph και το Daily Mail, οι οποίες αποκάλυψαν νέες πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες του Bashir κατά τους μήνες που οδήγησαν στη συνέντευξη, αλλά και νέες ερωτήσεις σχετικά με πώς αντέδρασε το BBC τους επόμενους μήνες.

Ο Matt Weissler, ένας γραφίστας, ισχυρίστηκε δημοσίως ότι ο Bashir του ζήτησε να πλαστογραφήσει τραπεζικά έγγραφα σχετικά με έναν υπάλληλο του αδελφού της Diana, Charles Spencer. 

Αργότερα, ο Spencer ισχυρίστηκε ότι ο Bashir χρησιμοποίησε τραπεζικές καταστάσεις για να εξασφαλίσει μια γνωριμία με τη Diana και στη συνέχεια της είπε ψέματα για τη βασιλική οικογένεια, με σκοπό να κερδίσει την εμπιστοσύνη της.

Το BBC έστειλε προσωπικές συγγνώμες στον πρίγκιπα της Ουαλίας, στους δούκες του Cambridge και του Sussex, καθώς και στον αδελφό της, Charles Spencer. Επίσης έδωσε πίσω το Bafta που κέρδισε για τη συνέντευξη το 1996.

Ανέφερε σε δήλωση: «Η συνέντευξη του Panorama το 1995 έλαβε αρκετά βραβεία εκείνη την εποχή. Δεν πιστεύουμε ότι είναι αποδεκτό να διατηρήσουμε αυτά τα βραβεία, λόγω του τρόπου με τον οποίο αποκτήθηκε η συνέντευξη».

Δείτε ακόμη: Οι πιο iconic εμφανίσεις της Πριγκίπισσας Diana

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.