Buckingham: Νέα έκθεση αναφέρει πως είχε αποκλείσει φυλετικές και εθνοτικές μειονότητες από θέσεις εργασίας

Μια νέα έκθεση έρχεται στο προσκήνιο που «καίει» την βασίλισσα Ελισάβετ και το Παλάτι και δείχνει ότι ίσως η Meghan Markle δεν είχε τόσο άδικο τελικά, όταν έκανε ρατσιστικές υποθέσεις για την βασιλική οικογένεια.

Μια νέα έκθεση έρχεται στο προσκήνιο που «καίει» την βασίλισσα Ελισάβετ και το Παλάτι και δείχνει ότι ίσως η Meghan Markle δεν είχε τόσο άδικο τελικά, όταν έκανε ρατσιστικές υποθέσεις για την βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση, το παλάτι του Buckingham απαγόρευσε απ' ό,τι φαίνεται σε «μαύρους μετανάστες ή αλλοδαπούς» να υπηρετούν σε ρόλους για τη βρετανική βασιλική οικογένεια, μέχρι τουλάχιστον στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Επικαλούμενη έγγραφα από το Εθνικό Αρχείο του Ηνωμένου Βασιλείου, η Guardian ανέφερε την Τετάρτη ότι ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της βασίλισσας Ελισάβετ ενημέρωσε τους δημόσιους υπαλλήλους το 1968 ότι «δεν ήταν στην πραγματικότητα η πρακτική να διορίζονται μαύροι ή αλλοδαποί» σε ρόλους γραφείου στο βασιλικό νοικοκυριό. Ωστόσο, τους επιτρεπόταν να εργάζονται ως οικιακοί υπάλληλοι.

Τα έγγραφα έδειξαν επίσης ότι στη δεκαετία του 1970, οι βοηθοί του παλατιού διαπραγματεύτηκαν με κυβερνητικούς αξιωματούχους για να απαλλάξουν το βασιλικό νοικοκυριό από νόμους που απαγορεύουν πρακτικές πρόσληψης με διακρίσεις βάσει φυλής και φύλου, σύμφωνα με την έκθεση της Guardian.

Αυτό που παραμένει αβέβαιο, είναι το πότε σταμάτησε να συμβαίνει αυτό. Αυτό που προτίμησε να αναφέρει το Παλάτι μόνο είναι ότι τα αρχεία του, αποδεικνύουν ότι άνθρωποι που ανήκαν σε φυλετικές μειονότητες, δουλεύουν στο παλάτι από τη δεκαετία του 1990. Νωρίτερα, το παλάτι δεν κρατούσε κάποιο αρχείο στο οποίο να φαίνεται η καταγωγή του προσωπικού.

Σε απάντησή του το Παλάτι αναφέρει πως δεν πρέπει να συγκρίνονται πρακτικές και συζητήσεις που έγιναν πριν 50 χρόνια και να συγχέονται με τη σύγχρονη εποχή.

«Οι αξιώσεις που βασίζονται σε συνομιλίες για πάνω από 50 χρόνια, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με σύγχρονες πρακτικές ή επιχειρήσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του Buckingham στο E! News, σε απάντηση στην έκθεση. «Οι αρχές της Αίτησης Στέμματος και της Συγκατάθεσης του Στέμματος έχουν καθιερωθεί προ πολλού και είναι ευρέως γνωστές».

Είχε δίκιο τελικά η Meghan Markle;

Στη συνέντευξή τους με την Oprah Winfrey στις 7 Μαρτίου, η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry μίλησαν για τον ρατσισμό που βίωσε η Meghan από τη βασιλική οικογένεια. 

Η Δούκισσα του Sussex αποκάλυψε ότι υπήρχαν «ανησυχίες και συνομιλίες σχετικά με το πόσο σκούρο δέρμα μπορεί να έχει ο Archie όταν γεννηθεί».

Μετά τη συνέντευξη, το Παλάτι απάντησε με μια δήλωση που αφορούσε το ζήτημα της φυλής.

«Ολόκληρη η οικογένεια είναι λυπημένη που μαθαίνει την πλήρη έκταση των δυσκολιών των τελευταίων ετών για τον Harry και την Meghan», έλεγε η δήλωση, η οποία κυκλοφόρησε στις 9 Μαρτίου από το Ανάκτορο του Buckingham εξ ονόματος της βασίλισσας.

«Τα ζητήματα που εγείρονται, ιδίως αυτά του ρατσισμού, είναι ανησυχητικά», συνέχισε η δήλωση. «Ενώ ορισμένες αναμνήσεις μπορεί να διαφέρουν, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και θα αντιμετωπιστούν από την οικογένεια ιδιωτικά».

Λίγες μέρες αργότερα, ο πρίγκιπας William υπερασπίστηκε την οικογένεια ενάντια στους ρατσιστικούς ισχυρισμούς, λέγοντας σε έναν δημοσιογράφο: «Δεν είμαστε ρατσιστική οικογένεια».

Δείτε ακόμη: 9 ασυνήθιστες παραδόσεις για τα μωρά της βασιλικής οικογένειας που δεν γνωρίζαμε πως υπάρχουν

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.