«Κοιμόμουν για να ξεφύγω από την αλήθεια»: Η Simone Biles για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη

Η Ολυμπιονίκης Simon Biles είναι μία από τις δεκάδες αθλήτριες που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πρώην γιατρό της εθνικής ομάδας Larry Nassar. Μίλησε ανοιχτά για το τραύμα που της προκάλεσε όλο αυτό, ενώ εξήγησε τι έκανε για να διαχειριστεί όσα της συνέβησαν.

Πίσω στο 2018, ο Nassar καταδικάστηκε σε φυλάκιση 175 ετών για τη σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και κοριτσιών, όταν ήταν γιατρός της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ. Περισσότερες από 150 γυναίκες μίλησαν εναντίον τους, ανάμεσά τους κι οι κορυφαίες Aly Raisman, McKayla Maroney και Gabby Douglas

Πολλές αθλήτριες κατέθεσαν ότι τις κακοποίησε σε μία μεγάλη αθλητική κατασκήνωση του Τέξας – ανάμεσά τους και η Simone. «Στο ράντσο, προφανώς συνέβησαν πράγματα», αποκάλυψε στο Facebook live της. «Λεγόταν ο “πέμπτος σταθμός” μας. Ξεκινούσες με μονόζυγο, άλματα, δοκό, ασκήσεις εδάφους και η θεραπεία ήταν ο τελευταίος σταθμός, ώστε να φροντίσει κάποιος το σώμα σου».

«Όλα αυτά τα χρόνια, κανείς δε μας είχε πει τι ήταν η σεξουαλική κακοποίηση», συνέχισε. «Οπότε δεν αισθανόμασταν ότι περνούσαμε ό, τι περνούσαν τα θύματα».

Η Simone Biles δυσκολεύτηκε να παραδεχτεί ότι ήταν θύμα κακοποίησης. «Πολλές από εμάς δεν πηγαίναμε σχολείο, κάναμε μαθήματα στο σπίτι. Οπότε δεν είναι ότι είχαμε πολύ κόσμο για να το συζητήσουμε», είπε. «Θυμάμαι να ρωτάω μία φίλη, “Λοιπόν, έχεις υποστεί σεξουαλική παρενόχληση;” και ένιωσα πολύ δραματική στην αρχή, και είπε “Όχι φυσικά”. Της είπα “Είσαι σίγουρη; Δε νομίζω”. Γιατί νιώθω πως στα περιστατικά αυτά, ήμουν μία από τις πιο τυχερές γιατί δεν ήταν τόσο άσχημα, όσο σε άλλα κορίτσια που ήξερα».

Όταν πια αποδέχθηκε πως ο Nassar την είχε παρενοχλήσει, άρχισε να δίνει μία μεγάλη μάχη – εκείνη με την κατάθλιψη. «Δεν ήθελα να βγαίνω από ο δωμάτιό μου και δεν ήθελα να πηγαίνω πουθενά. Κλείστηκα από όλους. Δεν ξέρω, ήταν δύσκολο για εμένα», αποκάλυψε.

«Θυμάμαι να μιλάω στο τηλέφωνο με τον manager μου, και να λέω στη μαμά και στον manager μου πως κοιμόμουν όλη την ημέρα. Επειδή ο ύπνος ήταν καλύτερος από το να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου. Ήταν ο τρόπος μου να ξεφύγω από την πραγματικότητα. Ο ύπνος ήταν το πιο κοντινό που μπορούσα να βρω στο θάνατο εκείνη την εποχή, οπότε κοιμόμουν διαρκώς».

 

πηγή φωτογραφίας: Instagram

 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.