Πεντανόστιμα γιουβαρλάκια χωρίς κρέας

 Πραγματικά, ποιος χρειάζεται τον κιμά όταν μπορεί να έχει το ίδιο φαγητό χωρίς κρέας; 

Υλικά

½ κιλό ρύζι βρασμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 καρότο τριμμένο 

1 κουτ. γλυκού κάρυ

1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Αλεύρι για να περάσουμε τα γιουβαρλάκια

Για τη σάλτσα 

Χυμό από 2 λεμόνια

2 αυγά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε το βρασμένο ρύζι με τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το τριμμένο καρότο, το κάρυ, πιπέρι, αλάτι και 1 κουτ. σούπας λάδι.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλες τις αλευρώνουμε και σε ένα βαθύ σκεύος φούρνου ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας λάδι να πάει παντού και τοποθετούμε στη σειρά τα γιουβαρλάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ένα φλιτζάνι νερό.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Στα μισά του χρόνου τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. 

Παράλληλα, βράζουμε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο νερό με ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε προσεχτικά τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγες κουταλιές από το ζουμί της σούπας. Ρίχνουμε μεμιάς το αυγολέμονο μέσα στην σούπα και ανακατεύουμε για να μην κόψει το αυγολέμονο. Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή φωτογραφίας: https://miakouppa.com

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.