Σήμερα φτιάχνουμε πατατάκια στον φούρνο που μοιάζουν με τηγανητά

Πώς θα σας φαινόταν εάν σας λέγαμε πως μπορείτε να φτιάξετε πατάτακια στον φούρνο, αλλά να μοιάζουν με τηγανητά;

Υλικά 

600 γραμμάρια πατάτες

Μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας σας

Αλάτι, πιπέρι

Ηλιέλαιο

Εκτέλεση 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C στον αέρα. Πλένετε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες ή τις αφήνετε με τη φλούδα. Τις κόβετε σε φέτες με πάχος περίπου 3 χιλιοστά. Σκουπίστε τις πατάτες με απορροφητικό χαρτί, για να απομακρυνθεί η περίσσεια του νερού. Πάρτε ένα ταψί και τοποθετήστε μια λαδόκολλα και ψεκάστε με λίγο λάδι. 

Τοποθετήστε τις πατάτες και πασπαλίστε με το μείγμα  μπαχαρικών και με το αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε και μετά από 7-8 λεπτά, πρέπει να αλλάξετε από τη λειτουργία από αέρα σε γκριλ. Μετά από 5 λεπτά, γυρίστε τις πατάτες και ψήστε από την άλλη μεριά. Σερβίρετε ζεστές και μπορείτε να συνοδεύσετε με τις κλασικές σάλτσες όπως κέτσαπ, μουστάρδα κ.λπ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.