Τα πιο νόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια μελιτζάνας με πεκορίνο

Μια συνταγή που θα την απολαύσετε είτε τρώτε είτε δεν τρώτε κρέας. 

Υλικά

800 γρ. μελιτζάνες 

110 γρ. τριμμένη φρυγανιά

1 ματσάκι βασιλικό

40 γρ. τυρί πεκορίνο

1 σκόρδο

Αλάτι 

Ελαιόλαδο για γεύση

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τι κόβουμε σε κύβους. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και τις σοτάρουμε για περίπου είκοσι λεπτά. Μετά από το αυτό το χρονικό διάστημα αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε έως ότου γίνουν μαλακές.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε τις μελιτζάνες και τις λιώνουμε σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το πεκορίνο, τη φρυγανιά και το σκόρδο ψιλοκομμένο. 

Χωρίζουμε το μείγμα σε τέσσερις μερίδες και πλάθουμε τα μπιφτέκια. Ύστερα τα μαγειρεύουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι για περίπου 5 λεπτά σε κάθε πλευρά, προσθέτοντας αλάτι. 
 

Πηγή φωτογραφίας: https://ricetta.it

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.