Το πιο ζουμερό μοσχαράκι με χυλοπίτες

Ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά είναι οι χυλοπίτες. Και όταν τις φτιάχνουμε μαζί με μοσαχαράκι, όπως στη συνταγή που ακολουθεί, γίνονται ακόμα πιο νόστιμες. 

Υλικά

400 γρ χυλοπίτες

200 γρ φρέσκα μανιτάρια

350 γρ ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο φιλέτο

1 μεσαίο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρέμα γάλακτος

ζωμός βοδινού

αλάτι πιπέρι

1 σφηνάκι λευκό κρασί

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βράζετε τις χυλοπίτες. Σε ένα τηγάνι λιώνετε 1 κουταλιά βούτυρο και σοτάρετε το κρέας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Τοποθετείτε το κρέας σε ένα πιάτο και ζεσταίνετε τη δεύτερη κουταλιά βούτυρο. Σοτάρετε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και σβήνετε με το κρασί.

Μόλις ξεθυμάνει το αλκοόλ προσθέτετε την κρέμα γάλακτος με το ζωμό. Αμέσως μετά προσθέτετε και τα φιλετάκια κρέας. Αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.