Σήμερα φτιάχνουμε κρουασάν πατάτας γεμιστά με τυρί και δεν θέλουμε να τελειώσουν

Πρωτότυπα και εντυπωσιακά κρουασάν που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. 

Υλικά

200 γραμμάρια πατάτες

100 γραμμάρια αλεύρι 00

Αλάτι

3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Προβολόνε ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες και τις αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού έχουν κρυώσει, προσθέτετε αλάτι, παρμεζάνα και αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. 

Αλευρώνετε μια επιφάνεια και απλώνετε τη ζύμη και τη κόβετε με ένα μαχαίρι σε τρίγωνα κομμάτια. Στο κέντρο κάθε τριγώνου βάζετε λίγο τυρί και διπλώνετε τη ζύμη, γύρω από τον εαυτός της, ώστε να πάρει το σχήμα ενός κρουασάν. 

Αν δεν το καταφέρετε, μπορείτε να κάνετε ένα άλλο σχήμα. Βάζετε λάδι σε ένα τηγάνι και αφού κάψει, μαγειρεύετε τα κρουασάν και όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα απορροφητικό χαρτί. Αν θέλετε, μπορείτε να τα μαγειρέψετε στο φούρνο, προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.