Υπέροχα ζυμαρικά με κόκκινο κρασί και κουκουνάρι

Τα μακαρόνια με κόκκινο κρασί είναι ένας συνδυασμός που εντυπωσιάζει σε γεύση, αλλά και σε εμφάνιση.

Υλικά

360 γραμμάρια μακαρόνια

200 γραμμάρια βότανα της αρεσκείας μας

350 ml κόκκινο κρασί

40 γραμμάρια κουκουνάρια

1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με μια σταγόνα λάδι. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα βότανα και μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε 3 λεπτά από το τέλος του μαγειρέματος, διατηρώντας το νερό μαγειρέματος. 

Μεταφέρουμε τα μακαρόνια σε ένα μεγάλο, ζεστό τηγάνι με μια σταγόνα λάδι και τα σοτάρουμε ανακατεύοντάς τα με το κρασί. Προσθέτουμε επίσης το άμυλο καλαμποκιού διαλυμένο σε μια κουταλιά της σούπας νερό, το οποίο θα  βοηθήσει να σχηματιστεί μια υπέροχη κρέμα. Εάν το κρασί δεν είναι αρκετό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών.

Τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το κουκουνάρι, σοτάρουμε τα πάντα για μερικά δευτερόλεπτα και σερβίρουμε αμέσως.

Photo credits://www.vegolosi.it/


 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.