Τα fashion shows των Cruise Collections μεγάλων οίκων μόδας ακυρώθηκαν λόγω του κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός με όλες τις επιπτώσεις του έχει μπει για τα καλά και στη δική μας ζωή.

Μετά την εξάπλωση του ιού στην Κίνα και αμέσως μόλις εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Ευρώπη, οι οικονομικές συνέπειες άρχισαν να γίνονται αισθητές. Πλέον, που ακόμα είναι άγνωστο πού θα σταματήσει την επέλασή του ο Covid-18, εκτός από την παγκόσμια υγεία, κλονίζεται και η παγκόσμια οικονομία.

Επαγγελματικά ταξίδια ακυρώνονται, εταιρείες κλείνουν, επενδύσεις παγώνουν. Και από αυτό τον φαύλο κύκλο δεν θα μπορούσε να λείπει και η βιομηχανία της μόδας. Ήδη έχουν γίνει ακυρώσεις πολλών fashion shows μεγάλων οίκων μόδας, όπως αυτό του Ralph Lauren. Ο Louis Vuitton επέλεξε να το κάνει κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, τα δείγματα για την εξάπλωση του ιού είναι κάθε άλλο παρά θετικά.

Έτσι, τα μεγάλα brand που καθορίζουν τις τάσεις παγκοσμίως αποφάσισαν να ακυρώσουν τα shows των cruise συλλογών τους. Πρόκειται για εμβόλιμα shows μεταξύ των ετήσιων προγραμματισμένων που πραγματοποιούνται σε χώρες όπου η κάθε μάρκα έχει δυνατό κοινό. Φυσικά, οι ασιατικές χώρες είναι μέσα στον χάρτη τους, όπως και οι ευρωπαϊκές. 

Δεδομένης της κατάστασης λοιπόν, τα shows των ιταλικών οίκων Gucci, Prada, Armani και Versace ακυρώθηκαν και μαζί τους κάνουν φτερά αρκετά εκατομμύρια ευρώ και μεγάλος όγκος υλικού που τροφοδοτεί τις διαφημίσεις και το marketing των μεγάλων οίκων. 

Αναμένεται να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουν την κρίση αυτή οι κολοσσοί της μόδας. Ίσως αυτή η κατάσταση αποτελέσει ένα πείραμα για τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα στη μόδα και τελικά βρουν τη θετική πλευρά του νομίσματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.