Η Prada έκανε ένα δυνατό statement για την θηλυκότητα και τον φεμινισμό

Στο μυαλό μου ο φεμινισμός είναι ο αγώνας των γυναικών για ίσα δικαιώματα. Ο φεμινισμός δεν απαιτεί να χάσει ένας άντρας τα δικαιώματά του για να τα πάρει μια γυναίκα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε στο άλλο άκρο, ξαφνικά οι γυναίκες να υιοθετήσουμε έναν ανδρικό τρόπο ζωής, ένα ανδρικό στιλ και physic.


Αν θέλετε να φοράτε τζιν, κοντές φούστες, γιλέκα ποδηλάτων, ανδρικά ψηλόμεσα παντελόνια, να βάφεστε με κόκκινο κραγιόν, με μπλε ή να μείνετε άβαφες είναι απλά δικαίωμά σας. Oι γυναίκες πρέπει να είναι σε θέση να ελέγχουν και να ορίζουν τον τρόπο που ντύνονται, βάφονται, συμπεριφέρονται στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς να επικρίνονται ή να τις καθοδηγεί κάποιος, είτε άντρας είτε κίνημα. 


Είδα αυτές τις σκέψεις μου να παίρνουν σάρκα και οστά στα beauty looks, του A/W 17 catwalk του οίκου Prada. Αυτή η ποικιλία στο μακιγιάζ και τα hairlooks ήταν η απόδειξη στη λανθασμένη άποψη που επικρατεί πώς μια γυναίκα δεν μπορεί να είναι φεμινίστρια και θηλυκή ταυτόχρονα.


Σε συνέντευξή της η makeup artist του οίκου Pat McGrath ανέφερε για τη συζήτησή της με τη Miuccia Prada. "Όταν μιλήσαμε για το μακιγιάζ της κολεξιόν, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη χρήση του μακιγιάζ περισσότερο ως δήλωση της αυτο-έκφρασης, παρά ως ένας τρόπος για να ευχαριστήσει τους άλλους."

Γι αυτό άλλωστε στο συγκεκριμένο catwalk είδαμε μοντέλα χωρίς ίχνος μακιγιάζ, με έντονα κόκκινα χείλη, με μαύρο και γαλάζιο μολύβι γύρω από τα μάτια τους. Κάθε ένα από τα μακιγιάζ είχε διαφορετικό, μοναδικό στιλ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κάθε γυναίκα που περπάτησε στο catwalk να είναι μοναδική, δυναμική, ανεξάρτητη, καθώς κάθε μία είχε υιοθετήσει το look που την έκανε να αισθάνεται αυτοπεποίθηση. Υπήρχε πραγματική ελευθερία σε όλο αυτό.

Η ίδια λογική ακολουθήθηκε και στα hairlooks. O hairstylist Guido επανέλαβε την άποψη της Pat ότι θέλει να σπάσει τον κανόνα και να επιμείνει στην ελευθερία έκφρασης.  Pixie κουρέματα, μακριά μαλλιά με αφέλειες, αυστηρά καρέ, μία ποικιλία hairlooks πέρασαν από το catwalk, και ήθελαν να σπάσουν οποιοδήποτε συμβατικό κανόνα ομορφιάς. Ο Guido το τοποθέτησε σωστά: Φεμινισμός και θηλυκότητα πάνε μαζί, δεν αναιρεί το ένα το άλλο. 


[gallery-716353]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.