H Global Senior Artist της MAC Cosmetics, Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου απαντάει στις ερωτήσεις μας για το "Hautes Grecians"

  • Μπορείς να μας αποδομήσεις το beauty look κάθε σχεδιαστή από το show “Hautes Grecians”;

Απόστολος Μητρόπουλος : Πολύ φυσικό δέρμα με Face & Βody foundation, highlighting στα ζυγωματικά και σε μερικά κορίτσια δουλέψαμε με το γαλάζιο χρώμα που υπήρχε σε λεπτομέρειες σε όλα τα ρούχα της συλλογής, τονίζοντας ένα χαρακτηριστικό, μάτια ή χείλη.
Στα χείλη βάλαμε paintstick Hi Def Cyan κι από πάνω Glitter, ενώ στα μάτια δουλέψαμε το Chromagraphic pencil Hi Def Cyan και glitter.

[gallery-717754]

Άγγελος Μπράτης: Πολύ φυσικό makeup look, τονίσαμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είχε κάθε character χρησιμοποιώντας Studio Fix Fluid foundation, Upward mascara, Vintage Rose Cream Color Base, Capricious lipstick.

[gallery-717755]

Vassilis Emmanuel Zoulias: Φυσικό δέρμα με Waterweight foundation, Studio Conceal & Correct palette,  μαύρο eyeliner εμπνευσμένο από τη Dovima με Chromaline Black, Highlighting με Pearl & Shell Cream color base.

Atelier Loukia: Φυσικό, πορσελάνινο δέρμα με Studio Sculpt foundation, έντονες λάμψεις στα ζυγωματικά με Cream color base Luna, Shell, Pearl, καλοχτενισμένα φρύδια με Brow set clear και «δαγκωμένα» χείλη με Dozen Carnations lipstick σε όλη την επιφάνεια των χειλιών, High Drama liquid retro matte στο κέντρο κι από πάνω Caviar liquid retro matte για να δώσουμε περισσότερο βάθος και lip glass clear.

[gallery-717753]

Vrettos Vrettakos: Τέλειο δέρμα με Studio fix fluid foundation, ακατέργαστη γραμμή με το δάχτυλο στην κόγχη του ματιού με Violet Pigment και Deep Blue Green Pigment και στο κέντρο του βλεφάρου 3D Brass Gold Clean, 3D Silver glitters.

Toi&Moi : Τέλειο αλαβάστρινο δέρμα με face & body foundation και πολύ έντονες λάμψεις στα ζυγωματικά, πάνω από τα φρύδια, στη βάση της μύτης, πάνω από τα χείλη, στο πηγούνι και στο εσωτερικό των ματιών με Strobe Cream, Extra Dimenxsion Skinfinish Soft Frost,Luna Cream color base και essential oils

  • Θα μπορούσες να ξεχωρίσεις κάποιο από τα looks και αν ναι για ποιο λόγο;

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα ξεχώριζα κάποιο από τα looks γιατί όλα είχαν μια δυναμική και ταίριαζαν απόλυτα με το inspiration και τις συλλογές των σχεδιαστών. Νομίζω όμως ότι «έγραψαν» πολύ ωραία τα «δαγκωμένα» χείλη της Λουκίας και τα ιδιαίτερα ματιά του Βρεττάκου.

 

  • Ποιο από όλα αυτά είναι πιο «φορέσιμο» στη σημερινή εποχή;

Αυτό που είναι σίγουρα «φορέσιμο» είναι το τέλειο δέρμα που φαίνεται πολύ φυσικό και όχι υπερβολικά «φορτωμένο» με highlighters που αναδεικνύουν τη δομή του πρόσωπου και του δίνουν μια σύγχρονη φρεσκάδα.



 

  • Πώς προκύπτουν τα beauty looks στα fashion shows;

Fashion designer, fashion stylist & makeup artist συζητούν από κοινού και κάνουν ένα δημιουργικό brainstorming. Ο designer και ο stylist παρουσιάζουν στο makeup artist την έμπνευση και την ιδέα γενικότερα που υπάρχει πίσω από τη συλλογή και ο makeup artist δημιουργεί με βάση αυτές τις πληροφορίες το look.

 

  • Πώς ήταν overall η backstage εμπειρία σου στο “Hautes Grecians”;

H οργάνωση ήταν εξαιρετική, ο χώρος καταπληκτικός και η συνεργασία με όλους τους συντελεστές άψογη και πολύ ευχάριστη ταυτόχρονα.




 

  • Ποιο προϊόν της MAC χρησιμοποίησες σχεδόν σε κάθε look;

H Studio Conceal & Correct Palette με ακολουθεί σε όλα τα μακιγιάζ που κάνω, καθώς επίσης και η Lightful Softening Lotion για την προετοιμασία του δέρματος και τα essential oils.

 

  • Έκανες κάποιο ιδιαίτερο mix προϊόντων, για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα; Μπορείς να το μοιραστείς μαζί μας, να το δοκιμάσουμε κι εμείς;

Στο Show Τoi & Moi θέλαμε έντονες γυαλάδες στο πρόσωπο που να δημιουργούν ένα porcelain effect. Για αυτό αναμείξαμε Strobe cream με Luna Cream Color Base και μερικές σταγόνες από essential oils.  

 

 

  • Μπορεί μία γυναίκα στην καθημερινότητά της να επιλέξει bitten lips, όπως αυτά που είδαμε στο catwalk Atelier Loukia;

Τα συγκεκριμένα χείλη ήταν αρκετά ιδιαίτερα αλλά αν μια γυναικά είναι τολμηρή σαφώς και θα μπορούσε να τα κάνει. Το διαφορετικό trend που παίζει αυτή τη σεζόν είναι ότι τα χείλη δεν έχουν απαραίτητα περίγραμμα και αν έχουν μπορεί να φαίνεται ελαφρώς κατεστραμμένο ( με ένα φαρδύ πινέλο όπως το #217 μπορούμε να σβήσουμε το περίγραμμα των χειλιών και να το κάνουμε πιο «θολό»). Επίσης τα ombre lips γίνονται κι αυτά με την ίδια τεχνική, δε χρειάζεται να είναι τέλεια, απλά ακατέργαστα.

 

  • Οι glitter σκιές όπως αυτές που είδαμε στο catwalk Vrettos Vrettakos είναι και φέτος MUST;

Ναι, τα glitters έχουν επανέλθει δυναμικά, τα είδαμε πολύ έντονα στα international catwalks και θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε για αρκετό καιρό ακόμα. Είναι παιχνιδιάρικα και δημιουργούν πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.