Εμφύτευση τριχών στα φρύδια ή εφαρμογή Microblading;

Η εποχή επιτάσσει τέλεια φρύδια! Τα πλούσια, καλοσχηματισμένα, πυκνά φρύδια, με την τέλεια συμμετρία είναι η απόλυτη μόδα και φοριούνται παντού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ειδικοί στο χώρο ομορφιάς τα αποκαλούν «κορνίζα του προσώπου».

Τι γίνεται όμως όταν αυτά τα όμορφα φρύδια αποτελούν μακρινό όνειρο για πολλούς; Το ίδιο και για μένα! Η δική μου μάχη με το τσιμπιδάκι, ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια με αποτέλεσμα σήμερα τα φρύδια μου να είναι ανύπαρκτα.

«Χρειάζεσαι εμφύτευση είναι η μόνη λύση» με συμβούλευαν πολλοί. «Προτίμησε το microblading για θεαματικά αποτελέσματα» μου έλεγαν οι φίλες που το είχαν δοκιμάσει.

Πολλές οι μέθοδοι, πολλοί περισσότεροι οι τεχνίτες στο χώρο ομορφιάς που εγγυώνται το τέλειο αποτέλεσμα, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις δεν επιτυγχάνεται ποτέ… Και τελικά τι γίνεται όταν έρχεται η ώρα τι να επιλέξεις; Ποιον να εμπιστευτείς και ποια τεχνική να διαλέξεις;

Ρωτώντας πας στην πόλη λέει ο σοφός λαός έτσι και εγώ ρωτώντας έφτασα στην πόρτα της κυρίας Σταυρούλας Γιαννούλη. Η αλήθεια είναι ότι οι εικόνες με τα αποτελέσματα της δουλειάς της στο microblading με είχαν ενθουσιάσει πριν την συναντήσω. Η Νο1 PHIMASTER στην Ελλάδα, εκπρόσωπος της εταιρείας PHIACADEMY, έχει δικαιωματικά κερδίσει τον τίτλο «η βασίλισσα των φρυδιών» και όχι άδικα. Η πολυετής πείρα και εμπειρία της στο χώρο της ομορφιάς, η συνεχής εκπαίδευση της για ότι πιο νέο κυκλοφορεί, την έχουν αναδείξει σε μια από τις καλύτερες τεχνίτριες ημιμόνιμου μακιγιάζ.

Όταν πήγαινα να την συναντήσω, δεν ήμουν σίγουρη για το αν χρειάζομαι τις υπηρεσίες της ή αν θα ήταν καλύτερο να επισκεφτώ κάποιον πλαστικό για εμφύτευση. Το σίγουρό όμως είναι ότι όταν έφυγα από το πρώτο μας ραντεβού ήμουν σίγουρη για το τι έπρεπε να κάνω.

«Η μια μέθοδος δεν αποκλείει την άλλη» μου εξήγησε από την πρώτη στιγμή. «Το θέμα είναι τι θεωρείς εσύ ιδανικό αποτέλεσμα για σένα και φυσικά πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις γι’ αυτό. Ασχολούμαι με το microblading εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν έρθει σε μένα περιστατικά στα οποία η εμφύτευση δεν ήταν αρκετή και, ήθελαν να ενισχύσουν το τελικό αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι, επιλέγουν ή το ένα ή το άλλο και παρόλο που η τεχνική που εφαρμόζω εγώ είναι το microblading, πάντα φροντίζω να ενημερώνω για ότι με ρωτούν και αφήνω τον πελάτη να πάρει την τελική απόφαση. Σκοπός μου είναι όλα αυτά τα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, να χαρίζω εκτός από όμορφα φρύδια και αληθινά χαμόγελα! Η μόνη συμβουλή που δίνω αν επιλέξουν την μέθοδο της εμφύτευσης, είναι να επιλέξουν αυστηρά κάποιον πλαστικό ή δερματολόγο και το τονίζω αυτό, γιατί αυτή η μέθοδος πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από εξειδικευμένο γιατρό».

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εμφύτευση φρυδιών…

Τα φρύδια δεν είναι απλά η κορνίζα του προσώπου όπως λένε οι ειδικοί. Η κύρια λειτουργία τους είναι να αποτρέπουν τον ιδρώτα, το νερό και να προστατεύουν το μάτι.

Η εμφύτευση φρυδιών είναι μια ευρέως γνωστή μέθοδος, η οποία είναι κατάλληλη για άντρες και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας, που έχουν ελάχιστα ή καθόλου φρύδια λόγω έλλειψης της τριχοφυΐας, αραίωσης ή κάποιας ασθένειας (αλωπεκία) και, θέλουν να αποκαταστήσουν την εικόνα των φρυδιών τους.

Η εφαρμογή της μεθόδου γίνεται αποκλειστικά από εξειδικευμένο γιατρό πλαστικό ή δερματολόγο. Αρχικά, ο γιατρός σχεδιάζει την περιοχή όπου θα εμφυτευθούν τα νέα τριχοθυλάκια και αφού καθορίσει το σχήμα του φρυδιού, πάντα σε συνεννόηση με τον πελάτη, κατά τη διάρκεια της επέμβασης μεταφέρει τριχοθυλάκια από το τριχωτό της κεφαλής στα φρύδια. Η εμφύτευση απαιτεί απόλυτη ακρίβεια ώστε τα αποτελέσματα να είναι αισθητικά άρτια. Ο χρόνος της όλης διαδικασίας είναι περίπου 3 - 5 ώρες και το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα γίνεται αισθητό μέσα σε διάστημα 6 μηνών. Αμέσως μετά την επέμβαση υπάρχει κάποιο οίδημα στην περιοχή, το οποίο και υποχωρεί μετά το πέρασμα των πρώτων ημερών. Ακριβώς επειδή τα τριχοθυλάκια τοποθετούνται από το τριχωτό της κεφαλής στην περιοχή των φρυδιών, συνεχίζουν να αναπτύσσονται όπως η φυσική τρίχα . Για το λόγο αυτό τα φρύδια μετά την εμφύτευση χρειάζονται τακτική περιποίηση (κούρεμα, σχηματισμός) για να διατηρείται ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα.

Η μεταμόσχευση φρυδιών είναι μια διαδικασία η οποία χρειάζεται μια μόνο εφαρμογή, υπάρχουν όμως περιπτώσεις ανθρώπων που επιλέγουν την επανάληψη για να πετύχουν ακόμη πιο πυκνό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η μέθοδος αυτή συνίσταται περισσότερο σε όσους έχουν ολική απώλεια φρυδιών και όχι για να καλύψουν απλώς κάποια κενά στα φρύδια. Το κόστος της διαδικασίας είναι ανάλογο με τις ανάγκες κάθε περίπτωσης και κυμαίνεται από 600 έως 3500 ευρώ. Συνήθως διαμορφώνεται σε συνάρτηση της έκτασης της περιοχής που θα αποκατασταθεί και του αριθμού των τριχοθυλακίων που θα χρησιμοποιηθούν

Microblading

Η πιο σύγχρονη τεχνική φρυδιών έχει κερδίσει όλες τα γυναίκες στον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια χειροκίνητη μέθοδο ημιμόνιμου μακιγιάζ, που έχει τόσο φυσικό αποτέλεσμα που δεν ξεχωρίζει από την αληθινή τρίχα. Αν και βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες να επιλέγουν αυτή την τεχνική, το microblading απευθύνεται σε όλους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αντρών με αλωπεκία που έχουν θεαματικά αποτελέσματα μετά την εφαρμογή του microblading.

Στο ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών, η εμφύτευση των χρωστικών ουσιών γίνεται με ένα χειροκίνητο «στυλό», που στην άκρη του προσαρμόζεται μια αποστειρωμένη λεπίδα. Ο τεχνίτης κάνοντας ελαφριές κινήσεις, χαράζει το δέρμα και με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η εμφύτευση της χρωστικής. Η συγκεκριμένη τεχνική δίνει τη δυνατότητα στον τεχνίτη, να σχεδιάζει πολύ λεπτές τρίχες πετυχαίνοντας τρισδιάστατο εφέ. Το αποτέλεσμα; Όμορφα, καλοσχηματισμένα φρύδια και κυρίως απόλυτα ρεαλιστικά.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο τεχνίτης σχεδιάζει το νέο σχήμα των φρυδιών σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του κάθε πελάτη και, πάντα σε συζήτηση μαζί του για το τελικό αποτέλεσμα. Το χρώμα επιλέγεται σύμφωνα με το χρώμα δέρματος του πελάτη.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου δύο ώρες. Δεν υπάρχει πόνος παρά μόνο μια ενόχληση σαν ελαφριά γρατσουνιά στην αρχή, η οποία συνηθίζεται όσο περνάει η ώρα. Μετά το τέλος της εφαρμογής ακολουθεί μια περίοδος αποθεραπείας η οποία διαρκεί 7 μέρες και, σε διάστημα 40 ημερών γίνεται το επαναληπτικό ραντεβού όπου εκεί έχουμε και το τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά ο πελάτης, έχει τέλεια καλοσχηματισμένα φρύδια μετά το τέλος της πρώτης κιόλας εφαρμογής. Η επανάληψη γίνεται για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα. Το microblading διαρκεί 1,5 με τρία χρόνια. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου, είναι ότι μπορούμε να παρέμβουμε μέσα στο χρόνο και να προσαρμόσουμε το σχήμα των φρυδιών ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου, καθώς με το πέρασμα του χρόνου αλλάζει και η δομή του. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών χαρίζει ανάταση στο βλέμμα και αναδεικνύει όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Το κόστος του είναι στα 300 ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της επαναληπτικής διαδικασίας.

 

Ευχαριστούμε την PHIMASTER Σταυρούλα Γιαννούλη για όλες τις χρήσιμες συμβουλές.

BioColours

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 99, Αθήνα, 10434
Site: www.biocolours.gr
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-825-3469

Δείτε ακόμη:

6 foundation που καλύπτουν όλες τις ανάγκες σας 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.