Underpainting: H νέα τάση στο μακιγιάζ για φυσικό look που αγαπάει το TikTok

Instagram/@: @KAITLYN_MCLINTOCK

Η νέα τεχνική στο μακιγιάζ που κάνει θραύση στο TikTok αυτή τη στιγμή

Αν έχετε μπει στην κοινότητα του TikTok τότε μπορεί να είστε σαν και μένα και πολλούς άλλους που σπαταλάνε αρκετές ώρες βλέποντας video άλλοτε αστεία αλλά και χρήσιμα. Ας σταθούμε στα χρήσιμα και σε μια makeup τεχνική που «ξεπετάχτηκε» πάλι μέσα από τη πλατφόρμα.  Άλλωστε το beauty community είναι ισχυρό και εδώ και σχεδόν κάθε μέρα έχει κάτι ωραίο να μοιραστεί με τους χρήστες. 

Το τελευταίο trend λοιπόν που κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ονομάζεται «underpainting».

Αν και αυτή η μέθοδος εφαρμογής μακιγιάζ δεν είναι κάτι καινούργιο, αυτή τη στιγμή ανεβαίνει στο TikTok και όλοι, από beauty influencers μέχρι συντάκτες και διασημότητες, συμμετέχουν σε αυτήν.

Η Monika Blunder, διάσημη makeup artist και ιδρύτρια του ομώνυμου brand ομορφιάς, είναι εδώ για να εξηγήσει τι είναι και γιατί είναι τόσο δημοφιλές αυτή τη στιγμή. «Όπως υποδηλώνει το όνομα, ζωγραφίζεις στο ρουζ, το bronzer και το περίγραμμα κάτω από το foundation σου. Όταν γίνει σωστά, το foundation από πάνω απαλύνει το μακιγιάζ και δείχνει πιο φυσικό».

Η Blunder συμβουλεύει αν θέλετε να δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη τεχνική πρώτα να προετοιμάσετε το δέρμα σας και έπειτα να εφαρμόσετε το ρουζ, το bronzer, το περίγραμμα και το concealer στις ίδιες περιοχές που κανονικά θα τα βάζατε – με τη διαφορά όμως να τα εφαρμόσετε πριν το foundation. Ακόμη, αν θέλετε extra λάμψη, μπορείτε να εφαρμόσετε highlighter. Μπορεί η διαδικασία να ακούγεται περίπλοκη αλλά τα αποτελέσματα θα σας ενθουσιάσουν. 

Ένα ακόμη tip που έδωσε η Blunder ήταν να αυξήσετε την ένταση του ρουζ, του bronzer και του περιγράμματός κατά 20% «επειδή θα φαίνεται μέσα από το foundation». Καλό είναι να μην επιλέξετε ένα foundation υψηλής κάλυψης καθώς έτσι δεν θα πετύχετε το natural look.

«Απλώστε μια πολύ λεπτή στρώση ελαφριάς/μεσαίας κάλυψης foundation από πάνω, προσέχοντας να μην μετακινήσετε το ρουζ και το περίγραμμα από κάτω. Είναι μια λεπτή ισορροπία όλη η τεχνική».
 

Δείτε παρακάτω τα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε αυτό το natural look:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.