Metal Detox: Όσα έμαθα στην πράξη για την απόλυτη διαδικασία περιποίησης των μαλλιών

Photo credits: Χρήστος Λώλος

Όλες οι γυναίκες θέλουμε λαμπερά και υγιή μαλλιά. Αναζητούμε την σωστή haircare routine για να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ομορφιά και η συνολική υγεία των μαλλιών μας ξεκινάει εκ των έσω. 

Υπάρχουν συγκεκριμένα θρεπτικά στοιχεία και συνήθειες που αν τις υιοθετήσουμε θα δούμε τεράστια διαφορά στη συνολική τους εικόνα. Αν αναζητάτε μία δραστική λύση για τα θαμπά και ταλαιπωρημένα σας μαλλιά, εμείς σας έχουμε την ιδανική πρόταση.

Το μυστικό ακούει στο όνομα: Metal Detox. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Θα σας μιλήσω για το δικό μου hair story. Το τελευταίο διάστημα ένιωθα τα μαλλιά μου θαμπά και «κουρασμένα» και αναζητούσα έναν τρόπο ώστε να τους δώσω το boost που είχαν τόσο ανάγκη. Γνώριζα καλά βέβαια ότι η καθημερινή χρήση εργαλείων styling κάνει τη τρίχα να σπάει πιο εύκολα και μέρα με τη μέρα να γίνονται πιο αδύναμα. 

Έλαβα λοιπόν αμέσως δράση και έκλεισα ραντεβού στο κομμωτήριο Hairway και μερικές ώρες ήταν αρκετές για να δω τα μαλλιά μου έτσι ακριβώς όπως ήθελα και να μάθω πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Η hair expert μου μίλησε για τη σειρά Metal Detox της L’ Oréal Professionnel που θα τονώσει τα μαλλιά μου αλλά και για το ρόλο του νερού. 

Πιο συγκεκριμένα, μου ανέλυσε ότι το νερό που λουζόμαστε, περιέχει εκτός των άλλων και μεταλλικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να βλάψουν την τρίχα και να την κάνουν πιο αδύναμη, δημιουργώντας έτσι μια θαμπή εικόνα. Ανάλογα με την πορώτητα της τρίχας, δηλαδή το πόσο απορροφητική είναι, και το ποσοστό των μετάλλων του νερού, τα μαλλιά μας απορροφούν τα μεταλλικά στοιχεία και δημιουργούν προβλήματα.

Τα μεταλλικά στοιχεία κάνουν τα μαλλιά πιο εύθραυστα ενώ αλλοιώνουν το χρωματικό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της βαφής, του ξανοίγματος ή του balayage. Η σειρά Metal Detox της L’ Oréal Professionnel ήρθε για να καλύψει αυτή την αδυναμία και προσωπικά μία πλήρη θεραπεία με έπεισε! 

Η L'Oréal Professionel για ακόμη μία φορά καινοτομεί. Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που ειδικεύεται στα μέταλλα παγκοσμίως, ανακαλύψαμε ένα μοναδικό μόριο: τη Γλυκοαμίνη. Είναι το μοναδικό ενεργό μόριο που το μικρό του μέγεθος του επιτρέπει να διεισδύει και να εξουδετερώνει τα μεταλλικά στοιχεία που βρίσκονται έως και το εσωτερικό της τρίχας. Τα μαλλιά διατηρούν τη δύναμή τους, το χρώμα βελτιστοποιείται και τα οξειδωτικά μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά.

Αφού συζητήσαμε λοιπόν αναλυτικά με την hair expert της L’ Oréal Professionnel καταλήξαμε ότι θα άλλαζα το χρώμα των μαλλιών μου, από το ψυχρό καστανό θα κάναμε ένα πιο γλυκό καστανό που ταιριάζει καλύτερα με την επιδερμίδα μου.

Η διαδικασία ξεκίνησε και είχε 3 steps. 

Εξουδετέρωση των μεταλλικών στοιχείων

Η ειδικός ξεκίνησε με την εξουδετέρωση των μεταλλικών στοιχείων πριν τη βαφή και εφάρμοσε το σπρέι προετοιμασίας Metal Detox σε όλο το μήκος των μαλλιών μου. Έπειτα ακολούθησε κανονικά η βαφή τόσο στη ρίζα όσο και στις άκρες, χωρίς καμία διαφοροποίηση. Για το δικό μου χρώμα, επιλέξαμε να κάνουμε την τεχνική French glossing με την βαφή DIA Light για μοναδική λάμψη και φωτεινότητα. 

Καθαρισμός έναντι των μεταλλικών στοιχείων

Αφού πέρασε περίπου 35 λεπτά ήρθε η ώρα του ξεβγάλματος. Η hair expert χρησιμοποίησε το σαμπουάν Metal Detox, που αποτοξινώνει πλήρως τα μαλλιά μετά τη βαφή. Η μυρωδιά του ήταν υπέροχη και απολάμβανα κάθε λεπτό της διαδικασίας. 

Προστασία από την προσκόλληση των μεταλλικών στοιχείων στα μαλλιά 

Τελευταίο βήμα ήταν εκείνο της εφαρμογής της μάσκας Metal Detox, η οποία αποτρέπει τα μεταλλικά στοιχεία από το να εγκατασταθούν στην τρίχα. Η hair expert της L’ Oréal Professionnel εφάρμοσε την μάσκα στις άκρες των μαλλιών μου και ξέβγαλε πολύ καλά. Η συγκεκριμένη μάσκα αποτρέπει την προσκόλληση νέων μεταλλικών στοιχείων στην τρίχα και κλειδώνει το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα ήταν απλά υπέροχο! Αισθανόμουν ότι επιτέλους είχα το τέλειο χρώμα και τα μαλλιά μου έδειχναν πραγματικά υγιή και λαμπερά. 

Το καλύτερο όλων όμως ήταν ότι μπορώ να συνεχίσω να φροντίζω τα μαλλιά μου με τον ίδιο τρόπο και στο σπίτι μου, με τη σειρά Metal Detox της L’Oréal Professionnel Paris. Φεύγοντας λοιπόν πήρα μαζί μου τα δυο μαγικά προϊόντα: το σαμπουάν Metal Detox και την μάσκα Metal Detox.

Αν και εσείς θέλετε να μεταμορφώσετε τα μαλλιά σας και να τα κάνετε πιο δυνατά, γεμάτα ζωντάνια και με αξεπέραστη λάμψη, δεν έχετε παρά να εμπιστευθείτε την σειρά Metal Detox της L’ Oréal Professionnel! 

Βρείτε εδώ το κοντινότερο σε εσάς L’ Oréal Professionnel κομμωτήριο. Κάντε like στην Facebook page: L’Oréal Professionnel και follow τα @LorealPro #LorealProGR στο instagram

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.