Έβγαλες σπυράκι; Μπορεί να οφείλεται στο Instagram

Unsplash/Kevin Laminto

Ο λόγος που έβγαλες σπυράκι και δεν σου περνά καν από το μυαλό

Όλοι έχουμε ξυπνήσει με ένα ανεπιθύμητο σπυράκι. Στην εφηβεία ήταν κυρίως ορμονικό. Τώρα υποπτεύεσαι ότι είναι ένας συνδυασμός άγχους και ορμονικού πάρτι, αλλά τελικά υπάρχει και άλλη περίπτωση.

Υπάρχει ένα φαινόμενο που λέγεται ακμή της ζήλιας και προκύπτει από το πολύωρο scrolling σε εφαρμογές, όπως το Instagram και το TikTok. Αν κάνεις stalking στον πρώην σου (και τη νυν του), αν νιώθεις ζήλια που εσύ έχεις ξεμείνει στην Αθήνα ενώ άλλοι ταξιδεύουν, υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί μέσα από το δέρμα σου.

Η σύνδεση μυαλού και σώματος είναι κάτι σαν «δεύτερος εγκέφαλος» και μπορεί να προκαλέσει διάφορα δερματικά θέματα. Η Δρ. Zandra Palma έχει δει πω τα αρνητικά συναισθήματα, όπως η ζήλια και η ανασφάλεια μπορούν να επηρεάσουν το σώμα μας, και ειδικότερα το δέρμα, που είναι το μεγαλύτερο όργανο. Εξάλλου, τα σπυράκια που εμφανίζονται μπορεί να οφείλονται σε άγχος για ευχάριστα πράγματα, όπως η οργάνωση ενός γάμου ή μία επαγγελματικά αλλαγή.

Η ειδικός πάντως μας προτρέπει να κάνουμε πού και πού detox από τα social media και να μην αφιερώνουμε καθημερινά ώρες κάνοντας doomscrolling. Καλό είναι να είμαστε επιλεκτικοί με αυτά που διαβάζουμε στα social, για το αν θα μπούμε σε online αντιπαράθεση και αν θα τσεκάρουμε όλα τα stories μας στο Instagram. Ας το κάνουμε για το καλό του δέρματός μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.