Οι καλύτερες ενυδατικές κρέμες για ώριμες επιδερμίδες

Instagram/@Vanessa Breuer

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, η ενυδάτωση είναι ένα απαραίτητο βήμα σε κάθε ρουτίνα

Διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη, σφριγηλή και λαμπερή. Φυσικά δεν είναι όλες οι ενυδατικές κρέμες για όλα τα δέρματα, η καθεμία απευθύνεται και καλύπτει διαφορετικές ανάγκες. Πρέπει λοιπόν να αναζητήσετε την κατάλληλη φόρμουλα και αυτό μπορεί να είναι μια μικρή πρόκληση. 

Κάθε τύπος δέρματος έχει διαφορετικές ανάγκες, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εποχή ή την τοποθεσία. Αλλά ένας άλλος παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή της ενυδατικής κρέμας είναι η ηλικία. Λόγω των διακυμάνσεων των ορμονών αλλά και της περιβαλλοντικής έκθεσης (σκεφτείτε τη ζημιά στην υπεριώδη ακτινοβολία), το ώριμο δέρμα είναι πιο πιθανό να χρειάζεται μια κρέμα που χαρίζει βαθιά θρέψη. 

Τι συμβαίνει στο δέρμα καθώς μεγαλώνετε;

«Το δέρμα σας περνάει από πολλές αλλαγές», λέει η Cynthia Rivas, αισθητικός στη Νέα Υόρκη στο «Glamour», «είναι σημαντικό η φροντίδα του δέρματός σας να υποστηρίζει τη διαδικασία γήρανσης». Το ώριμο δέρμα τείνει να χαλαρώνει καθώς χάνει την ελαστικότητα και το κολλαγόνο, έτσι η χαλαρότητα και οι γραμμές είναι πιο εμφανείς. Ένα άλλο σήμα κατατεθέν της γήρανσης του δέρματος είναι η ξηρότητα.

«Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και λιγότερο ανθεκτικό λόγω της μείωσης του λειτουργικού κολλαγόνου και της ελαστίνης και οι μώλωπες γίνονται πιο πιθανοί καθώς τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται επίσης πιο εύθραυστα», προσθέτει η ειδικός.

Από τις ενυδατικές κρέμες μέχρι το foundation και το concealer, καλό είναι να αναζητήσετε προϊόντα ομορφιάς γεμάτα με συστατικά που γεμίζουν και λειαίνουν τις λεπτές γραμμές.

Ποια συστατικά είναι καλύτερα για την ενυδάτωση της ώριμης επιδερμίδας;

Μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα για ώριμο δέρμα πρέπει να περιλαμβάνει «ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες όπως υαλουρονικό οξύ, αντιοξειδωτικά και παράγωγα ή πεπτίδια βιταμίνης Α.Το υαλουρονικό οξύ (μερικές φορές εμφανίζεται στην ετικέτα ως HA) είναι περισσότερο γνωστό ότι συγκρατεί το νερό και γεμίζει το δέρμα, ενώ η βιταμίνη Α (ρετινοειδή) και τα πεπτίδια είναι τα super αντιγηραντικά χάρη στην ικανότητά τους να ενισχύουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος.

Πώς η ενυδατική κρέμα βοηθά στην ώριμη επιδερμίδα;

Το δέρμα χρειάζεται υποστήριξη για την προστασία από την διαεπιδερμική απώλεια νερού (TEWL), που είναι νερό που διαφεύγει από το δέρμα. Εκεί έρχεται μια ενυδατική κρέμα. Τα θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά που βρίσκονται στις συνθέσεις της ενυδατικής κρέμας θα βοηθήσουν να κλειδώσει η υγρασία και να αποτρέψει την απώλεια της ενυδάτωσης του δέρματος.

Ανακαλύψαμε τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες για ώριμο δέρμα και δεν έχετε παρά να τις προσθέσετε στη λίστα σας: 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.