Coenzyme Q10: Το ισχυρό συστατικό που πρέπει να έχει η κρέμα σου

Instagram/@bizceizleyin

Το συνένζυμο Q10 ενισχύει τη λάμψη της επιδερμίδας μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών

Κάθε δύο μήνες, φαίνεται ότι εμφανίζεται ένα νέο συστατικό που υπόσχεται να μεταμορφώσει την επιδερμίδα μας και εμείς οφείλουμε να το εξετάσουμε ενδελεχώς. Γιατί αν γνωρίζουμε τα συστατικά τότε μπορούμε πιο εύκολα να επιλέξουμε και τα κατάλληλα προϊόντα. Το συνένζυμο CoQ10 αποτελεί τον ήρωα της αντιγήρανσης και σίγουρα πρέπει να ενημερωθείτε αν θέλετε να μειώσετε τα σημάδια γήρανσης. 

Τι είναι το ένζυμο CoQ10 ;

Το συνένζυμο Q10 (το οποίο επίσης αναφέρεται συχνά ως CoQ10) είναι ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που παράγεται φυσικά στο σώμα μας. Παρόμοια με το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τα επίπεδα του CoQ10 μειώνονται με το πέρασμα της ηλικίας– επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η βιομηχανία του skincare μάς προσφέρει τρόπους για να το συμπληρώσουμε.

Ενώ το συνένζυμο Q10 μπορεί να βρεθεί στο κρέας, τα ψάρια, στους ξηρούς καρπούς και τα συμπληρώματα - μπορεί επίσης να εφαρμοστεί τοπικά. Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, βοηθά στην προστασία του δέρματος από επιβλαβείς εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στη γήρανση του δέρματος. Καταπολεμά τη χαλάρωση της επιδερμίδας και για αυτό το λόγο πολλά brands το τοποθετούν στις συσφιγκτικές κρέμες.

«Οι εξωτερικοί, περιβαλλοντικοί παράγοντες (όπως οι ακτίνες UV, η ρύπανση, τα μικρόβια και οι ιοί) είναι μερικοί από τους πολλούς στρεσογόνους παράγοντες που αντιμετωπίζει το δέρμα μας», εξηγεί η βιολόγος και γιατρός Dr Rozina Ali στο The Stylist. «Αυτοί οι στρεσογόνοι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε φλεγμονή, εξασθενημένη λειτουργία του δερματικού φραγμού και κακή επούλωση των ιστών. «Το CoQ10 μειώνει τις κολλαγενάσες (αυτό που διασπά το κολλαγόνο) και μειώνει τις κυτοκίνες που εμπλέκονται στη φλεγμονή». Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού, αυξάνοντας την περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ, την ενυδάτωση, την ελαστικότητα του δέρματος και την περιεκτικότητα σε υγρασία.

Με ποια συστατικά δουλεύει καλύτερα το ένζυμο CoQ10;

Τα καλά νέα είναι ότι το συνένζυμο Q10 λειτουργεί πολύ καλά μαζί με άλλα συστατικά. Λόγω της λιποδιαλυτής φύσης του, λειτουργεί ομαλά όταν συνδυάζεται με βιταμίνη C, ρετινόλη, υαλουρονικό οξύ και γλυκολικό οξύ. Το CoQ10 μπορεί να μπλοκάρει το ένζυμο τυροσινάση – το οποίο είναι απαραίτητο για τη δημιουργία χρωστικής του δέρματος – που σημαίνει ότι μπορεί να είναι εξαιρετικό για το ξεθώριασμα των περιοχών υπερμελάγχρωσης και των ηλιακών κηλίδων. Γενικά, το συνένζυμο Q10 είναι κατάλληλο για τους περισσότερους τύπους δέρματος. Αν όμως έχετε δερματικό πρόβλημα τότε καλό θα είναι πρώτα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. 

Nivea Q10 Power Anti-Wrinkle + Firming Face Cream
 

Selfless by Hyram Peptide Q10 and Ginger Daily Defense Serum

 Indie Lee CoQ-10 Toner

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.