10 serums που θα μεταμορφώσουν κυριολεκτικά την επιδερμίδα σου

Instagram/@ bellaeftene

Επένδυσε σε ένα serum που θα καλύψεις τις ανάγκες της επιδερμίδας σου

Μια σωστή ρουτίνα περιποίησης περιέχει τα εξής προϊόντα: ένα καθαριστικό, μια ενυδατική κρέμα και φυσικά, ένα αντηλιακό. Αυτά είναι τα βασικά, σύμφωνα με τους skincare experts. Αν όμως θέλεις να δώσεις ένα extra boost στο δέρμα σου, τότε πρέπει να προσθέσεις στη ρουτίνα σου ένα serum. 

«Οι οροί απορροφώνται από το δέρμα γρήγορα και βαθιά και προσφέρουν αποτελεσματικά ενεργά συστατικά», εξηγεί ο δερματολόγος, Hadley King στο Marie Claire. «Τα ενεργά συστατικά που περιέχονται σε έναν ορό και αυτό επιτρέπει τη διείσδυση στο δέρμα με βέλτιστη αποτελεσματικότητα σε μικρότερο χρονικό διάστημα».

Τώρα, τα ενεργά συστατικά ποικίλλουν. Ορισμένοι οροί θα επικεντρωθούν στην ενυδάτωση με υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια και κεραμίδια. Άλλοι θα επικεντρωθούν σε συγκεκριμένα προβλήματα του δέρματος. «Υπάρχουν ορισμένα συστατικά που θα είναι χρήσιμα για τους περισσότερους τύπους δέρματος. Για παράδειγμα, το υαλουρονικό οξύ θα ενυδατώσει το δέρμα, η νιασιναμίδη βοηθά στη βελτίωση του τόνου, της υφής και της υγρασίας ενώ τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από από τις ελεύθερες ρίζες», σημειώνει ο King. 

  • Οι οροί για λιπαρό δέρμα θα έχουν συστατικά που απορροφούν την λιπαρότητα, όπως η νιασιναμίδη, ο ψευδάργυρος και το γαλακτικό οξύ για να ελαχιστοποιήσουν το μέγεθος των πόρων και το σμήγμα. 
  • Οι οροί για ξηρό δέρμα θα έχουν υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και πανθενόλη που απορροφούν την υγρασία.
  • Οι οροί για ακνεϊκά δέρματα έχουν σαλικυλικό οξύ, ένα απολεπιστικό που βοηθά στην μείωση των πόρων, και αζελαϊκό οξύ που εξαλείφει τα βακτήρια της ακμής».

Ο King προσθέτει ότι εκτός από τον τύπο δέρματος,πρέπει να λάβεις υπόψη σου και άλλους παράγοντες για την επιλογή του κατάλληλου serum. «Κάποια που θέλει να αντιμετωπίσει τη γήρανση του δέρματος μπορεί να χρειάζεται έναν ορό που περιέχει ρετινόλη, ενώ κάποια που θέλει να αντιμετωπίσει τις βλάβες από τον ήλιο μπορεί να θέλει έναν ορό που περιέχει γαλακτικό οξύ. 
 

1. Kiehl's Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum - Βρες το εδώ.

Ο δραστικός Oρός Ρετινόλης της Kiehl’s είναι σχεδιασμένος με καθαρή ρετινόλη σε μία ιδανική για καθημερινή χρήση μικρο-δόση, σε συνδυασμό με Ceramides και Πεπτίδια, ώστε να ενισχύσει με ήπιο τρόπο την ανανέωση των κυττάρων για νεανική όψη της επιδερμίδας.

2.  La Mer, The Concentrate - Βρες το εδώ.

Η έκθεση σε περιβαλλοντικά στρεσογόνους παράγοντες όπως η ρύπανση μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή - μια βασική αιτία πρόωρων ορατών σημαδιών γήρανσης της επιδερμίδας. Η συμπυκνωμένη σύνθεση του βοηθά στη μείωση της εμφάνισης ορατών σημαδιών φλεγμονής και στην ηρεμία της επιδερμίδας, ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στη φυσική της ανανέωση. 

3. Dior, One Essential Skin Boosting Super Serum - Βρες το εδώ.

Περισσότερο από έναν απλό ορό, το One Essential Skin Boosting Super Serum αποτοξινώνει, αναζωογονεί και ενισχύει το δέρμα καθημερινά. Ένας σύμμαχος για να αντιμετωπίσουμε τις ακτίνες UV, το άγχος και τη ρύπανση, αφού το δέρμα δέχεται σφοδρές επιθέσεις σε καθημερινή βάση.

4.  L'Oreal Paris® Revitalift Filler Serum - Βρες το εδώ.

Το L'Oreal Paris® Revitalift Filler Serum έχει αναπτυχθεί ειδικά για να προσφέρει προηγμένη αντιρυτιδική αποτελεσματικότητα με γρήγορη απορρόφηση και μη λιπαρό αποτέλεσμα.

5. Garnier Ορός Λάμψης 3.5% Βιταμίνη C, Νιασιναμίδη, Σαλικυλικό - Βρες το εδώ. 

Ο Ορός Λάμψης Vitamin C είναι εμπλουτισμένος με 3,5% Bιταμίνη C*, Nιασιναμίδη και Σαλικυλικό Οξύ, για ενίσχυση της λάμψης και ορατή μείωση της εμφάνισης των κηλίδων από την 6η ημέρα.

6. La Prairie, Platinum Rare Cellular Night Elixir - Βρες το εδώ. 

Μια μοναδική σύνθεση που αφυπνίζει και μεταμορφώνει την επιδερμίδα, εμπνευσμένη από την πλούσια κληρονομιά της La Prairie. Βυθιστείτε στην απόλυτη αναζωογόνηση με τη βραδινή τελετουργία Platinum Rare.

7. Shiseido, Ultimune Power Infusing Concentrate - Βρες το εδώ. 

O #1 ορός της Shiseido εμπλουτίζεται με μια πρωτοποριακή διπλή αντιγηραντική τεχνολογία, ενισχυμένη από 8 βοτανικά εκχυλίσματα, που ενεργοποιεί την εσωτερική αμυντική δύναμη της επιδερμίδας και την επαναφέρει στην ιδανική της κατάσταση.

8. Grown Alchemist, Detox Serum Antioxidant+ 3 Complex - Βρες το εδώ. 

Αποτοξινώνει την επιδερμίδα του προσώπου από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, άνθρακα και αζώτου
 

9. Βioten, Nutri Calcium - Βρες τον εδώ. 

Ο ορός της Bioten ενδυνάµωσης & αναπλήρωσης ελαστικότητας µε 95% συστατικά φυσικής προέλευσης, είναι ειδικά σχεδιασµένος για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εµµηνόπαυση και στη µετά εµµηνόπαυση, βοηθώντας στη µείωση των σηµαδιών της ορµονικής γήρανσης.

10. MAC,  Hyper Real SerumizerTM Skin Balancing Hydration Serum - Βρες το εδώ. 

Μια υβριδική ενυδατική-ορός σε μίνι εκδοχή που εξισορροπεί, αναδομεί και ενισχύει τον δερματικό φραγμό, για βελούδινη βάση που ακτινοβολεί.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.