Οι top αντιγηραντικές κρέμες ματιών που μπορείς να αγοράσεις τώρα

Instagram/@ Valeria Lipovetsky

Ανακάλυψε τη δική σου αγαπημένη κρέμα ματιών

H περιοχή των ματιών είναι τρεις φορές πιο λεπτή από το υπόλοιπο πρόσωπο και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερη περιποίηση. Όσο μεγαλώνουμε τα σημάδια γήρανσης κάνουν την εμφάνισή τους και στα μάτια συνήθως δημιουργούνται ρυτίδες, σακούλες και μαύροι κύκλοι. Η λύση λοιπόν κρύβεται σε μια ενισχυμένη αντιγηραντική κρέμα ματιών που θα δώσει boost και αναζωογόνηση στο βλέμμα. 

 Τι να προσέξεις σε μια κρέμα ματιών;

Εξαρτάται από το τι ψάχνεις, αν θες κάτι για να συσφίξει ή απλά να ενυδατώσει, να διώξει τους μαύρους κύκλους ή να διορθώσει το χρώμα. Ό,τι κι αν αναζητάς, είναι σημαντικό να έχεις κατά νου ότι το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πολύ πιο ευαίσθητο, όπως σημειώσαμε παραπάνω, και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που θα επιλέξεις.

«Η ευαίσθητη περιοχή των ματιών είναι πάντα από τις πρώτες που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης», αναφέρει η Dr Stefanie Williams, δερματολόγος στην VogueUK. «Λεπτό και χωρίς λίπος, το δέρμα γύρω από τα μάτια δεν έχει ουσιαστικά σμηγματογόνους αδένες και είναι πολύ ευάλωτο στην ξηρότητα και τη χαλάρωση. Προσθέστε σε αυτό τις συχνές κινήσεις των μυών που πιέζουν το δέρμα, και αναπόφευκτα βλέπουμε περισσότερες ρυτίδες – συν ερυθρότητα και μαύρους κύκλους.»

Οι κρέμες ματιών έχουν αποτέλεσμα;

Nαι, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των σημαδιών γήρανσης αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη καλή δουλειά που κάνει ο ύπνος, το νερό και η υγιεινή διατροφή.Μια κρέμα ματιών μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της σφριγηλότητας και στην ελαχιστοποίηση των γραμμών που συμβάλλουν στην όψη της χαλάρωσης του δέρματος. 

Πότε πρέπει να αρχίσω να χρησιμοποιώ κρέμα ματιών;

 «Δεν υπάρχει τέλεια ηλικία για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κρέμα ματιών», αναφέρει η δερματολόγος Anjali Mahto. «Αλλά αν για παράδειγμα έχετε ξηρότητα γύρω από τα μάτια, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην αρχίσετε να ενυδατώνετε το σημείο ακόμη και από την εφηβεία σας. Η προτεινόμενη ηλικία βέβαια είναι τα είκοσι και μετά.»

Πώς να εφαρμόσεις την κρέμα ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια σου είναι απίστευτα ευαίσθητο, επομένως είναι σημαντικό να είσαι καλή μαζί του. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να τραβάς, να σπρώχνεις, να τρίβεις ή να σέρνεις, αλλά αντίθετα να πιέζεις ελαφρώς το προϊόν προς τα μέσα. Χρησιμοποίησε με φειδώ – μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού είναι αρκετή. Και μην ξεχνάς το κόκκαλο του φρυδιού.
 

1. Dior Capture Totale Firming & Wrinkle-Correcting Eye Cream - Βρες την εδώ.

2. Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Eye Cream - Βρες την εδώ.

3.  Lancôme, Αντιγηραντική κρέμα ματιών Advanced Génifique Eye Cream - Βρες την εδώ. 

4. Guerlain Orchidée Impériale The Molecular Concentrate Eye Cream - Βρες την εδώ.

5. Estée Lauder Re-Nutriv Ultimate Diamond Transformative Energy Eye Creme  - Bρες την εδώ

6. Clinique Repairwear Laser Focus™ Wrinkle Correcting Eye Cream - Βρες την εδώ.

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.