Πώς να διαχειριστείς την έντονη έκκριση λιπαρότητας στη ζώνη Τ του προσώπου

IG @gabriellearaujoc

Κάθε ανάγκη της επιδερμίδας, χρειάζεται εξειδικευμένη περιποίηση

Ανεξάρτητα από τον τύπο δέρματος του προσώπου σου, είναι πιθανό να έρχεσαι αντιμέτωπη με την αυξημένη έκκριση λιπαρότητας στη ζώνη Τ. Ποια είναι η ζώνη Τ; Φαντάσου ότι σχεδιάζεις το γράμμα «Τ» στο πρόσωπό σου, ξεκινώντας από το μέτωπο,  συνεχίζοντας στη μύτη και καταλήγοντας στο πηγούνι. Αυτή η περιοχή είναι συνήθως πιο επιρρεπής στην έντονη λιπαρότητα, την εμφάνιση ακμής και στον σχηματισμό μαύρων στιγμάτων.

Μπορεί η διαχείριση μιας λιπαρής ζώνης Τ να είναι σε πολλές περιπτώσεις απογοητευτική, αλλά να θυμάσαι ότι δεν είναι ακατόρθωτη. Τι μπορείς να κάνεις; Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τη γυαλάδα και να διατήρηση μια απόλυτα καθαρή και υγιή επιδερμίδα.

 

Καθαρισμός με το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού

Εάν έχεις να αντιμετωπίσεις την υπερβολική λιπαρότητα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ένα εξειδικευμένο καθαριστικό για τις ανάγκες του λιπαρού δέρματος σε αυτήν την περιοχή. 

Εφάρμοσε μια μάσκα αργίλου

Χρησιμοποίησε μια μάσκα προσώπου με άργιλο μία φορά την εβδομάδα που είναι σχεδιασμένη για το δέρμα με τάση ακμής ή το λιπαρό δέρμα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τρόπο καθαρισμού των πόρων στη ζώνη Τ από τις ακαθαρσίες.

 

Ενίσχυσε τη skincare ρουτίνα σου με κορυφαία ενεργά συστατικά

Η καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου πρέπει να ενισχυθεί με δραστικά συστατικά όπως το σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ, τα οποία βοηθούν τους πόρους του δέρματος να διατηρούνται καθαροί.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.