Μα τον Τουτάτη, φέτος τις γιορτές θα γίνει χαμός!

Όταν λοιπόν βγήκε η πρώτη ταινία με ηθοποιούς το 1999, οι απανταχού φαν του Αστερίξ είπαμε από μέσα μας: «Ας μη μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι» και όντως δε μας έπεσε.

Το Αστερίξ & Οβελίξ Εναντίον Καίσαρα με τους Κριστιάν Κλαβιέ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ρομπέρτο αλλά και την Λετίσια Κάστα σε ρόλο έκπληξη, ήταν εξαιρετικό. Για μένα κατάφεραν να αποδώσουν άριστα την αίσθηση και το χιούμορ των Γκοσινί και Ουντερζό. Το ίδιο, συνέβη και στις ταινίες που ακολούθησαν. Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα το 2002 με την Μόνικα Μπελούτσι στο ρόλο της Κλεοπάτρας. Στο Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 τον Αστερίξ υποδύεται ο Κλοβίς Κορνιγιάκ, ενώ Καίσαρας είναι ο επιβλητικός Αλέν Ντελόν. Στην τελευταία ταινία της σειράς Αστερίξ & Οβελίξ στη Βρετανία 2012 κάνει την εμφάνισή της η εξαιρετική Κατρίν Ντενέβ. 

Και επειδή, όπως πιθανόν καταλάβατε, είμαστε οικογενειακώς φαν τόσο του έντυπου όσο και του κινηματογραφικού Αστερίξ, δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από τις γιορτές να κάνουμε έναν Γαλατικό Μαραθώνιο και να περάσουμε μαγικά Χριστούγεννα! Την ιδέα μας την έδωσε η Nova, η οποία μαζί με πολλές ακόμα διασκεδαστικές επιλογές, θα προβάλλει όλες τις ταινίες Αστερίξ και Οβελίξ και εμείς ανυπομονούμε να αρχίσει.  

Δεν χορταίνουμε να βλέπουμε τον Οβελίξ να παρακαλάει για λίγο φίλτρο, τους Γαλάτες να πλακώνονται μεταξύ τους και μετά μόλις εμφανίζεται Ρωμαίος να ξεκινάνε οι καλύτερες μπούφλες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία.

Πάντα λυπόμαστε τον κακόμοιρο τον Κακοφωνίξ ο οποίος δεν χάνει πότε μα ποτέ την αυτοπεποίηθή του, ενώ κάθε φορά τα παιδιά μου, στο τέλος της ταινίας μου ζητάνε και ένα λουκούλιο γεύμα με αγριογούρουνα - πράγμα που δεν έχω καταφέρει μέχρι στιγμής! 

Το καλύτερο βέβαια όλων είναι ότι οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες σε Nova Οn Demand και Nova GO οπότε μπορείτε να κάνετε και εσείς τον δικό σας μαραθώνιο, ανάλογα με τις ώρες και τις μέρες που σας βολεύει.