To ηχηρό μήνυμα μιας νέας μαμάς για το θηλασμό που έγινε viral

Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που έχουν οι νέες μαμάδες, χρειάζεται να δέχονται και κριτική για τις επιλογές τους στο θηλασμό. Άλλες επειδή θηλάζουν δημόσια και "δεν είναι πρέπον", άλλες επειδή θηλάζουν για πολύ καιρό, άλλες επειδή δεν θηλάζουν αρκετά κι άλλες επειδή δεν θηλάζουν καθόλου, οι γυναίκες χρειάζεται να εξηγούν και να απολογούνται για το πώς και πόσο θα ταΐσουν το μωρό τους. Ειδικά όμως για τις τελευταίες, η εξήγηση για την επιλογή τους αυτή μπορεί να γίνει πολύ άβολη, ειδικά αν έχουν περάσει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Αυτή η μαμά όμως, αποφάσισε να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Η Meghan Koziel διαγνώστηκε πριν τρία χρόνια με καρκίνο του μαστού, υπέστη μαστεκτομή και πριν λίγες ημέρες γέννησε την πανέμορφη Kendra Jane. Μη μπορώντας να θηλάσει, και θέλοντας να αποφύγει να εξηγεί στις νοσοκόμες συνέχεια τους λόγους, έφτιαξε μια ροζ επιγραφή, την οποία κρέμασε πάνω από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

Η επιγραφή, η οποία έχει το κορδελάκι για τον καρκίνο του μαστού, γράφει:

Ζώνη μη-θηλασμού. Παρόλο που ο θηλασμός είναι μια πολύ ξεχωριστή διαδικασία, παρακαλώ να είστε ενήμεροι πριν ρωτήσετε. Το μωρό-θαύμα μας θα τραφεί με φόρμουλα και αυτό δε θα επηρεάσει το μέλλον της. Η μαμά έχει νικήσει τον καρκίνο.

Η Koziel δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο Instagram, λέγοντας ότι ήθελε να αποφύγει τη σύγχυση σχετικά με τους λόγους που δε θηλάζει, και η υποστήριξη που έλαβε ήταν συγκινητική.

"Προς όλες τις μαμάδες σαν εμένα, που αντιμετωπίζουν περίπλοκα ζητήματα υγείας ή διαδικτυακά τρολ για το πώς μεγαλώνουν το παιδί τους, θέλω να πω «Συνεχίστε να είστε ο εαυτός σας». Πρέπει όλοι να παίρνουμε τις καλύτερες αποφάσεις για τις οικογένειές μας, και ειλικρινά δεν είναι δουλειά κανενός, αν δεν τους επηρεάζει. Μεγαλώστε το παιδί σας με αγάπη και χαρά και με αυτό θα είναι καταπληκτικά", δήλωσε η Koziel.

Διαβάστε επίσης: Η μαμά που σκιτσάρει για το θηλασμό και γίνεται viral